Publikavimo data: 2024-09-16
Kalmarai, įdaryti grybais ir kiaušiniu, kepami orkaitėje
Grybais ir kiaušiniais įdaryti kalmarai - skanus, maistingas ir kartu nesudėtingas patiekalas, išsiskiriantis puikiu skoniu ir nuostabiu aromatu. Užkandžiui paruošti naudojama orkaitė, kurioje jūros gėrybės įgauna apetitą keliančią plutelę ir tampa sultingesnės. Beje, patiekalas labai naudingas sveikatai. Jame yra daug vitaminų ir mikroelementų. Be to, kalmaruose nėra cholesterolio, todėl jie puikiai tinka dietinei mitybai.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Į keptuvę įdėkite sviesto, pastatykite ant ugnies, kad įkaistų. Kai sviestas ištirps, sudėkite grybus ir kepkite juos apie 5 min., kol pusiau iškeps. Po to nukelkite keptuvę nuo ugnies ir palikite jos turinį atvėsti. Į grybus įmuškite kiaušinius ir suberkite tarkuotą sūrį. Įdarą pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite, tada gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite kalmarus. Atsargiai įdarykite kalmarų skerdenas paruoštu įdaru. Smeigtukais arba dantų krapštukais pritvirtinkite jūros gėrybių skylutes, kad kepant turinys neišbyrėtų. Po to kalmarus sudėkite ant kepimo skardos arba į gilią formą. Į atskirą dubenį sudėkite grietinę, majonezą ir miltus. Viską pagardinkite druska ir pipirais, tada išmaišykite. Paruoštu padažu užpilkite kalmarus.
Žingsnis 3
Paruoškite patiekalą. Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite ją iki 190 laipsnių. Kai ji įkaista, įdėkite patiekalą kepti 30 minučių. Paruoštus kalmarus šiek tiek atvėsinkite ir nuimkite nuo jų iešmelius.
Kategorijos