Publikavimo data: 2024-09-16
Kalmarai, įdaryti kiaušiniu ir sūriu su grybais
Kalmarai yra sveikos jūros gėrybės, kurios garsėja tuo, kad turi mažai kalorijų, daug baltymų ir mineralų. Senovėje jie buvo vadinami "sparnuotomis žuvimis" dėl to, kad iššoka iš vandens. Įdarui tinka maži kalmarai, kurių mėsa minkšta ir švelni. Juos galima įdaryti įvairiais produktais, tačiau galioja bendra taisyklė: naudojamas paruoštas faršas. Šiame recepte - grybai ir sūris.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Grybus apkepkite ant vidutinės ugnies. Kai drėgmė išgaruos, sudėkite svogūną ir kepkite, kol lengvai apskrus. Įberkite druskos ir pipirų. Giliame dubenyje sumaišykite grybus, kiaušinius, sūrį, česnaką, žoleles ir 3 valgomuosius šaukštus grietinės.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite likusią grietinę ir sojų padažą.
Žingsnis 3
Įdarykite ir iškepkite kalmarus. Šaukštu įpilkite kalmarus paruoštu įdaru. Sudėkite juos į kepimo formą, užpilkite padažu. Dėkite 15 minučių į iki 180 °C įkaitintą orkaitę.
Kategorijos