Kalmarai, įdaryti kiaušiniu ir sūriu su grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Kalmarai, įdaryti kiaušiniu ir sūriu su grybais

Kalmarai yra sveikos jūros gėrybės, kurios garsėja tuo, kad turi mažai kalorijų, daug baltymų ir mineralų. Senovėje jie buvo vadinami "sparnuotomis žuvimis" dėl to, kad iššoka iš vandens. Įdarui tinka maži kalmarai, kurių mėsa minkšta ir švelni. Juos galima įdaryti įvairiais produktais, tačiau galioja bendra taisyklė: naudojamas paruoštas faršas. Šiame recepte - grybai ir sūris.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
156 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.17/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kalmarai, įdaryti kiaušiniu ir sūriu su grybais Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Grybus apkepkite ant vidutinės ugnies. Kai drėgmė išgaruos, sudėkite svogūną ir kepkite, kol lengvai apskrus. Įberkite druskos ir pipirų. Giliame dubenyje sumaišykite grybus, kiaušinius, sūrį, česnaką, žoleles ir 3 valgomuosius šaukštus grietinės.

Žingsnis 2

Kalmarai, įdaryti kiaušiniu ir sūriu su grybais Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite likusią grietinę ir sojų padažą.

Žingsnis 3

Kalmarai, įdaryti kiaušiniu ir sūriu su grybais Žingsnis 3
Įdarykite ir iškepkite kalmarus. Šaukštu įpilkite kalmarus paruoštu įdaru. Sudėkite juos į kepimo formą, užpilkite padažu. Dėkite 15 minučių į iki 180 °C įkaitintą orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos