Publikavimo data: 2024-04-02
Kalmarai, įdaryti ryžiais ir grybais
Yra daug receptų, kaip paruošti ryžiais ir grybais įdarytus kalmarus. Į faršą galima įdėti kiaušinio ar sūrio, palikti tik grybus ir ryžius. Tačiau svarbiausia šiame patiekale vis dėlto yra ne faršas, o patys kalmarai. Šios jūros gėrybės yra gana įnoringos. Ją sunku padaryti skanią, nes net kelios papildomos sekundės puode ar orkaitėje gali padaryti kalmarus guminius ir nevalgomus.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite į jį smulkintus svogūnus ir morkas. Ant vidutinės ugnies nuolat maišydami kepkite 5 minutes. Į daržoves sudėkite grybus. Kepkite maišydami, kol išgaruos visas skystis. Perkelkite paruoštas daržoves į gilų dubenį, sudėkite virtus ryžius, pabarstykite prieskoniais ir sūriu ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarytus kalmarus. Kalmarų skerdenas pripildykite įdaro. Perkelkite į kepimo formą, uždenkite folija. 15 minučių pašaukite į iki 150 °C įkaitintą orkaitę.
Kategorijos