Publikavimo data: 2024-04-02
Kalmarai, įdaryti ryžiais ir kiaušiniais
Orkaitėje kepti kalmarai, įdaryti ryžiais ir kiaušiniu - neįprastas patiekalas tiek savo sudėtimi, tiek skoniu. Po sūriu keptos jūros gėrybės yra ne tik maistingos, bet ir naudingos. Patiekalas yra visaverčių baltymų šaltinis, o tai svarbu tinkamos mitybos šalininkams. Kalmarams virti svarbu rinktis sveikas skerdenas su lygiu ledo glazūros sluoksniu. Tai rodo kalmarų šviežumą ir tinkamą laikymą. Įdarui skirta kalakutienos filė turi būti šviesiai rausvos spalvos, malonaus kvapo.
Žingsnis 1
Išvirkite kalmarų skerdenas. Puode užvirinkite vandenį, 2 minutes palaikykite kalmarus, išimkite ir leiskite atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Sumaišykite mėsą, kiaušinius, sūrį ir ryžius, pagal skonį įberkite druskos, grietinės ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Įdarykite kalmarus ir iškepkite juos orkaitėje. Kiekvieną kalmaro skerdeną šaukštu tvirtai pripildykite įdaro. Paimkite kepimo formą ir patepkite ją augaliniu aliejumi. Į formą sudėkite įdarytus kalmarus. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Apibarstykite kalmarus sūriu ir 15 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Kategorijos