Kalmarai, įdaryti ryžiais ir kiaušiniais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-02

Kalmarai, įdaryti ryžiais ir kiaušiniais

Orkaitėje kepti kalmarai, įdaryti ryžiais ir kiaušiniu - neįprastas patiekalas tiek savo sudėtimi, tiek skoniu. Po sūriu keptos jūros gėrybės yra ne tik maistingos, bet ir naudingos. Patiekalas yra visaverčių baltymų šaltinis, o tai svarbu tinkamos mitybos šalininkams. Kalmarams virti svarbu rinktis sveikas skerdenas su lygiu ledo glazūros sluoksniu. Tai rodo kalmarų šviežumą ir tinkamą laikymą. Įdarui skirta kalakutienos filė turi būti šviesiai rausvos spalvos, malonaus kvapo.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
163 kcal.
Baltymai
19 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, vėžiagyviai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.91/5 (35 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kalmarai, įdaryti ryžiais ir kiaušiniais Žingsnis 1
Išvirkite kalmarų skerdenas. Puode užvirinkite vandenį, 2 minutes palaikykite kalmarus, išimkite ir leiskite atvėsti.

Žingsnis 2

Kalmarai, įdaryti ryžiais ir kiaušiniais Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Sumaišykite mėsą, kiaušinius, sūrį ir ryžius, pagal skonį įberkite druskos, grietinės ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Kalmarai, įdaryti ryžiais ir kiaušiniais Žingsnis 3
Įdarykite kalmarus ir iškepkite juos orkaitėje. Kiekvieną kalmaro skerdeną šaukštu tvirtai pripildykite įdaro. Paimkite kepimo formą ir patepkite ją augaliniu aliejumi. Į formą sudėkite įdarytus kalmarus. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Apibarstykite kalmarus sūriu ir 15 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos