Publikavimo data: 2025-08-20
Kalmarų ratatouille
Šis patiekalas mus pasiekė iš tolimos praeities, pagal vieną iš versijų ratatouille buvo mėgstamas valstiečių patiekalas, jie troškino įvairias daržoves ir pagardino Provanso žolelėmis, o vėliau tapo dažnu svečiu ir ant didikų stalų. Anot antrosios versijos, vienas prancūzų virėjas norėjo sukurti savo unikalų patiekalą, dėl to jis išvyko į kelionę, kurioje išbandė įvairių patiekalų, tačiau nė vienas jų jo taip nepaveikė kaip daržovių troškinys, juo remdamasis jis nusprendė sukurti savo originalų receptą.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūną ir česnaką ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Nulupkite cukinijas, o iš paprikų pašalinkite kotelius ir sėklas. Baklažanus, paprikas, cukinijas ir pomidorus supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 2
Į gilią keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, išskyrus du valgomuosius šaukštus. Įkaitinkite jį ir pirmiausia pakepinkite svogūnus iki auksinės spalvos, tada sudėkite baklažanus, kepkite apie septynias minutes ant didelės ugnies, tada sudėkite paprikas ir kepkite dar septynias minutes, retkarčiais pamaišydami. Praėjus šiam laikui, kai daržovės įgaus gražią spalvą, sudėkite pomidorus, cukinijas, česnaką ir druską, viską išmaišykite, sumažinkite ugnį iki minimumo, uždenkite dangčiu ir troškinkite 20-30 minučių, kol viskas bus paruošta.
Žingsnis 3
Išimkite kalmarų vidų, nuplikykite verdančiu vandeniu, kad pašalintumėte odą, ir nuplaukite po vandeniu. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite žiedais, o uodegą - juostelėmis, pamirkykite miltuose ir ciberžolėje. Įkaitinkite keptuvę su 2 valgomaisiais šaukštais alyvuogių aliejaus ir kepkite kalmarus ant didelės ugnies apie dvi minutes. Po to perkelkite juos į paruoštas daržoves.
Kategorijos