Publikavimo data: 2024-05-26
Kalmarų troškinys
Kalmarai maistui naudojami nuo senovės Graikijos laikų. Jie naudojami daugeliui receptų. Kalmarų cheminė sudėtis turtinga, juose yra naudingų vitaminų, makro- ir mikroelementų: E, C, PP, B6, OMEGA-3, jodo, vario, geležies. Todėl šis patiekalas yra labai naudingas.
Žingsnis 1
Išvirusius ir išvalytus kalmarus supjaustykite šiaudeliais. Smulkiai supjaustykite žalumynus.
Žingsnis 2
Į kalmarus sudėkite korėjietiškas morkas ir žoleles, gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Želatiną praskieskite pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus, atsižvelgdami į savo pageidavimus. Paprastai dirbti su lakštine želatina labai paprasta. Kiekvieno lapelio svoris yra 2,5- 5 gr. Iš lapo žirklėmis iškirpsite reikiamą kiekį, priklausomai nuo reikiamo skysčio kiekio. Tada vadovaukitės ant pakuotės pateiktais nurodymais.
Žingsnis 4
Kai želatina šiek tiek išbrinksta, supilkite ją ant paruošto įdaro, prieš tai išklojus gražioje formoje.
Žingsnis 5
Išmaišykite mišinį ir supilkite sojų padažą. Tada išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą, geriausia 24 valandoms.
Žingsnis 6
Iš šaldytuvo išimkite paruoštą troškinį. Paruoškite gražią lėkštę ir apverskite ant jos užkepėlę. Viršų papuoškite žolelėmis. Gero apetito!
Kategorijos