Publikavimo data: 2024-06-16
Kaprėso salotos su tigrinėmis krevetėmis
Kaprės salotos - tradicinis italų ir Viduržemio jūros regiono virtuvės patiekalas, gaivios pomidorų, mocarelos sūrio ir bazilikų salotos. Jei norite pajusti visą itališką skonį tik viename patiekale, paragaukite "Caprese" salotų su tigrinėmis krevetėmis recepto. Tai burnoje tirpstantis, spalvingas patiekalas, kuriame yra visi pagrindiniai Italijos patiekalai.
Žingsnis 1
Nulupkite krevetes nuo kiautų ir žarnų venų ir apie 1 minutę virkite jas verdančiame pasūdytame vandenyje. Tada iš karto nusausinkite, kad krevetės netaptų guminės.
Žingsnis 2
Mocarelos sūrį ir svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais. Vyšninius pomidorus supjaustykite ketvirčiais. Sudėkite pomidorus į salotinės dugną, ant viršaus uždėkite svogūną ir mocarelos sūrį. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus ir išdėliokite krevetes.
Kategorijos