Publikavimo data: 2025-08-17
Karaliaus stiliaus salotos su kepenėlėmis ir marinuotais grybais
Vištienos kepenėlės yra vertingas organizmui reikalingų vitaminų ir mikroelementų šaltinis. Kepenėlėse yra daug baltymų, geležies, B grupės vitaminų ir gerojo cholesterolio. Salotos su vištienos kepenėlėmis yra labai maistingos, o saldžių morkų, marinuotų agurkų ir grybų derinys suteikia joms sodrų ir sotų skonį. Tokios salotos puikiai tiks Naujųjų metų stalui.
Žingsnis 1
Morkas sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Marinuotus agurkus sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 4
Grybus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 5
Įkaitintame aliejuje pakepinkite morkas, kol suminkštės (10-15 min.).
Žingsnis 6
Toje pačioje keptuvėje apkepkite vištienos kepenėles, bet ne visas iš karto. Kepkite kepenėles nenuimdami nuo kaitlentės, nuolat tikrindami plutelę ir apversdami gabalėlius. Kepenėles iš vienos pusės vidutiniškai kepkite ne ilgiau kaip 1,5 minutės.
Žingsnis 7
Kepkite svogūnus, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 8
Atvėsusias kepenis supjaustykite šiaudeliais.
Žingsnis 9
Sumaišykite visus paruoštus ingredientus dubenyje su majonezu.
Žingsnis 10
Salotos paruoštos. Jas galima sudėti į gražią salotinę arba patiekti atskiromis porcijomis - tam reikės salotų formelės.
Kategorijos