Publikavimo data: 2024-02-04
"Karalienės Viktorijos sausainiai". receptas
"Karalienės Viktorijos sausainiai yra populiarus desertas Anglijoje. Jo pluta tanki, bet vis dar labai sultinga. Nuo tradicinio Viktorijos biskvito jis skiriasi tuo, kad jame naudojamas toks pat cukraus, miltų ir sviesto kiekis. Būtent dėl sviesto šis desertas yra sultingas. O kadangi tai bananinis biskvitas, į tešlą reikės įdėti 2 supjaustytus bananus. Šis biskvitas puošiamas plakta grietinėle ir cukraus pudra.
Žingsnis 1
Iš anksto išimkite sviestą iš šaldytuvo, kad jis šiek tiek sušiltų ir ištirptų. Įjunkite orkaitę ir nustatykite 180 laipsnių temperatūrą. Kiaušinius būtinai nuplaukite vandeniu su muilu. Nuplaukite citriną. Sutarkuokite žievelę smulkia tarka. Nulupkite bananą. Supjaustykite jį žiedais. Paruoškite kepimo formą. Pabarstykite ją miltais, dugną išklokite pergamentu. Paruoškite maišytuvą.
Žingsnis 2
Paruoškite saldų sviesto mišinį. Sviestą sudėkite į gilų dubenį ir suberkite cukrų. Tai darykite bent 5 minutes, kad "Viktorijos" biskvitas būtų tikrai sultingas.
Žingsnis 3
Į mišinį po vieną įmuškite kiaušinius. Po kiekvieno įmušto kiaušinio maišytuvą įjunkite dar maždaug vienai minutei.
Žingsnis 4
Atskirame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Tada juos įmaišykite į grietinėlės mišinįPastoviai įmaišykite sausus ingredientus. Taip mišinyje neliks gumuliukų.
Žingsnis 5
Į tešlą suberkite citrinos žievelę, vanilinį cukrų ir išmaišykite.
Žingsnis 6
Supilkite tešlą į kepimo indą. Į formą sudėkite bananų griežinėlius ir pirštu paspauskite juos taip, kad jie atsidurtų tešlos viduje.
Žingsnis 7
Kepkite 25 minutes. Nelaikykite pyrago orkaitėje ilgiau, nes jis taps sausas. Išimkite sausainius iš orkaitės, kad atvėstų.
Žingsnis 8
Kad patiekalas būtų įspūdingesnis, galima naudoti plaktą grietinėlę. Užtepkite jos ant biskvito tiesiai iš skardinės. Pabarstykite cukraus pudra.
Kategorijos