Publikavimo data: 2024-05-25
"Karališkasis" rizotas su jūros gėrybėmis
Risotto šioje versijoje ir tikrai galima vadinti "karališkuoju", nes į jį įeina krevetės, įvairių rūšių baltosios žuvys, pavyzdžiui, jūros velnias, jūros ešerys ir kt. Jie sukuria žuvies skonio puokštę. Į jį įpilama vyno ir Viduržemio jūros regiono kvapiųjų prieskonių, citrinos, daržovių arba žuvies sultinio. Nors gaminimas trunka ilgiau nei valandą, rezultatas yra puikus savo skoniu.
Žingsnis 1
Didelėje keptuvėje 1 valgomajame šaukšte alyvuogių aliejaus 2-3 minutes kepkite krevetes su žiupsneliu druskos ir pipirų ant didelės ugnies. Išimkite jas, įpilkite daugiau aliejaus, taip pat kelias minutes pakepinkite gabaliukais supjaustytą žuvį ir taip pat išimkite.
Žingsnis 2
Svogūną 8 minutes pakepinkite svieste, tada kelias sekundes pakepinkite susmulkintą česnaką. Supilkite ryžius, druską ir pipirus, supilkite vyną, išmaišykite ir padidinkite ugnį. Alkoholis išgaruos per 5-7 sekundes. Tada dalimis supilkite karštą sultinį, kaskart maišydami. Nuolat pilkite sultinį, kol ryžiai beveik išvirs. Tai užtruks apie 20 minučių.
Žingsnis 3
Į lėkštę sudėkite krevetes, žuvį ir pomidorus. Tada suberkite smulkintas petražoles ir krapus bei likusį sviestą. Išmaišykite, kad susimaišytų.
Kategorijos