Salotos "Carskij" su kalmarais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-24

Salotos "Carskij" su kalmarais

Kalmarai visame pasaulyje vertinami dėl savo subtilaus skonio, maistingumo ir naudos sveikatai. Jame yra daug vitaminų, aminorūgščių ir mineralų. Dėl to šis moliuskas net vadinamas "jūros ženšeniu". Kalmarai yra viena iš labiausiai prieinamų jūros gėrybių. Per atostogas galite pasigaminti skanių "karališkų" salotų su kalmarais. Užkandis ruošiamas sluoksniais. Gaunasi labai gražus ir ryškus skanėstas.
Gaminimo laikas
95 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
179 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.85/5 (27 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Salotos "Carskij" su kalmarais Žingsnis 1
Paruoškite virtą maistą. Kiaušinį ir bulves užpilkite šaltu vandeniu. Užvirkite. Po 10 minučių kiaušinį įdėkite į šaltą vandenį, kad atvėstų. Toliau virkite bulves dar 5-7 minutes. Atvėsinkite, nulupkite, sutarkuokite stambia tarka. Išimkite kiaušinių lukštus ir susmulkinkite.

Žingsnis 2

Salotos "Carskij" su kalmarais Žingsnis 2
Pasirūpinkite kalmarais. Užvirkite vandenį su druska. Neišvirusius kalmarus 2-3 minutes troškinkite, kol mėsa taps balta. Atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais griežinėliais.

Žingsnis 3

Salotos "Carskij" su kalmarais Žingsnis 3
Paruoškite salotas "Royal" su kalmarais. Ant plokščios lėkštės padėkite kepimo žiedą. Išdėliokite bulves, aptepkite majonezu, sutrinkite šaukštu. Kitą sluoksnį sudėkite kalmarus ir majonezą. Paskirstykite obuolius, ant viršaus pakaitomis dėkite kiaušinius ir majonezą. Pabarstykite sūriu. Aptepkite majonezu. Dėkite į šaldytuvą valandai, kad salotos gerai įsigertų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos