Publikavimo data: 2024-06-24
Salotos "Carskij" su kalmarais
Kalmarai visame pasaulyje vertinami dėl savo subtilaus skonio, maistingumo ir naudos sveikatai. Jame yra daug vitaminų, aminorūgščių ir mineralų. Dėl to šis moliuskas net vadinamas "jūros ženšeniu". Kalmarai yra viena iš labiausiai prieinamų jūros gėrybių. Per atostogas galite pasigaminti skanių "karališkų" salotų su kalmarais. Užkandis ruošiamas sluoksniais. Gaunasi labai gražus ir ryškus skanėstas.
Žingsnis 1
Paruoškite virtą maistą. Kiaušinį ir bulves užpilkite šaltu vandeniu. Užvirkite. Po 10 minučių kiaušinį įdėkite į šaltą vandenį, kad atvėstų. Toliau virkite bulves dar 5-7 minutes. Atvėsinkite, nulupkite, sutarkuokite stambia tarka. Išimkite kiaušinių lukštus ir susmulkinkite.
Žingsnis 2
Pasirūpinkite kalmarais. Užvirkite vandenį su druska. Neišvirusius kalmarus 2-3 minutes troškinkite, kol mėsa taps balta. Atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais griežinėliais.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas "Royal" su kalmarais. Ant plokščios lėkštės padėkite kepimo žiedą. Išdėliokite bulves, aptepkite majonezu, sutrinkite šaukštu. Kitą sluoksnį sudėkite kalmarus ir majonezą. Paskirstykite obuolius, ant viršaus pakaitomis dėkite kiaušinius ir majonezą. Pabarstykite sūriu. Aptepkite majonezu. Dėkite į šaldytuvą valandai, kad salotos gerai įsigertų.
Kategorijos