Karamelizuota lašiša pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-23

Karamelizuota lašiša

Karamelizuota lašiša yra vienas skaniausių raudonosios žuvies patiekalų. Karamelinis padažas, kuriuo padengiama lašiša, suteikia jai nepamirštamą skonį, o kepant ji įgauna būdingą traškią plutelę. Lašišinių šeimos žuvų nauda neįsivaizduojama. Šiose riebiųjų žuvų rūšyse gausu daug polinesočiųjų riebalų rūgščių ir baltymų. Patiekalo gaminimas neužims daug laiko, tačiau rezultatas bus nuostabus. Lašišą galima patiekti su bet kokiu garnyru, o patiekus su baltuoju vynu jos skonis dar labiau išryškės.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
166 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
11 g
Alergenai: Garstyčios, glitimo turintys grūdai, žuvis, soja
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (34 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Karamelizuota lašiša Žingsnis 1
Paimkite gabalėlį lašišos ir pagal skonį įberkite druskos bei pipirų.

Žingsnis 2

Karamelizuota lašiša Žingsnis 2
Dubenėlyje sumaišykite garstyčias ir rudąjį cukrų.

Žingsnis 3

Karamelizuota lašiša Žingsnis 3
Į tą patį dubenį įpilkite medaus.

Žingsnis 4

Karamelizuota lašiša Žingsnis 4
Įpilkite sojų padažo.

Žingsnis 5

Karamelizuota lašiša Žingsnis 5
Sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės.

Žingsnis 6

Karamelizuota lašiša Žingsnis 6
Paimkite grifuotą keptuvę ir ją įkaitinkite.

Žingsnis 7

Karamelizuota lašiša Žingsnis 7
Keptuvę patepkite saulėgrąžų aliejumi ir sudėkite į ją lašišą. Kepkite 5-7 minutes.

Žingsnis 8

Karamelizuota lašiša Žingsnis 8
Apverskite žuvį į kitą pusę ir kepkite dar 5-7 minutes.

Žingsnis 9

Karamelizuota lašiša Žingsnis 9
Vėl apverskite lašišą ir kepkite 5-7 minutes.

Žingsnis 10

Karamelizuota lašiša Žingsnis 10
Vėl apverskite žuvies gabalėlį ir aptepkite paruoštu karameliniu padažu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos