Publikavimo data: 2024-03-23
Karamelizuota lašiša
Karamelizuota lašiša yra vienas skaniausių raudonosios žuvies patiekalų. Karamelinis padažas, kuriuo padengiama lašiša, suteikia jai nepamirštamą skonį, o kepant ji įgauna būdingą traškią plutelę. Lašišinių šeimos žuvų nauda neįsivaizduojama. Šiose riebiųjų žuvų rūšyse gausu daug polinesočiųjų riebalų rūgščių ir baltymų. Patiekalo gaminimas neužims daug laiko, tačiau rezultatas bus nuostabus. Lašišą galima patiekti su bet kokiu garnyru, o patiekus su baltuoju vynu jos skonis dar labiau išryškės.
Žingsnis 1
Paimkite gabalėlį lašišos ir pagal skonį įberkite druskos bei pipirų.
Žingsnis 2
Dubenėlyje sumaišykite garstyčias ir rudąjį cukrų.
Žingsnis 3
Į tą patį dubenį įpilkite medaus.
Žingsnis 4
Įpilkite sojų padažo.
Žingsnis 5
Sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės.
Žingsnis 6
Paimkite grifuotą keptuvę ir ją įkaitinkite.
Žingsnis 7
Keptuvę patepkite saulėgrąžų aliejumi ir sudėkite į ją lašišą. Kepkite 5-7 minutes.
Žingsnis 8
Apverskite žuvį į kitą pusę ir kepkite dar 5-7 minutes.
Žingsnis 9
Vėl apverskite lašišą ir kepkite 5-7 minutes.
Žingsnis 10
Vėl apverskite žuvies gabalėlį ir aptepkite paruoštu karameliniu padažu.
Kategorijos