Publikavimo data: 2024-03-27
Kario kepti koldūnai
Koldūnai yra klasikinis rusų virtuvės patiekalas, kurį galima rasti beveik ant kiekvieno stalo. Tačiau nedaugelis žino, kad šį gerai žinomą pusgaminį galima ne tik virti, bet ir kepti, skrudinti orkaitėje ar net gaminti sriubą! Šiandien pristatome jums keptą koldūnų versiją po majonezo padažu su kariu. Pagal šį receptą paruošti koldūnai išorėje būna traškūs, o viduje - sultingi, o padaže esantys prieskoniai patiekalui suteikia pikantiškų natų.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę ir joje ištirpinkite augalinį aliejų. Į keptuvę sudėkite koldūnus. Kepkite koldūnus 5-7 min. ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos, tada išjunkite dujas, apverskite koldūnus vieną po kito ir aptepkite juos sviestu.
Žingsnis 3
Į koldūnus suberkite prieskonius, pagal skonį juos pasūdykite ir papipirinkite. Tada įpilkite į keptuvę šiek tiek vandens, sumažinkite dujas ir uždenkite koldūnus dangčiu. Palikite patiekalą ant ugnies dar 10 minučių.
Žingsnis 4
Kai vanduo visiškai išgaruos, į koldūnus sudėkite svogūnus ir majonezą. Kruopščiai sumaišykite koldūnus su padažu. Uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite koldūnus kepti ant silpnos ugnies dar 2-3 minutes.
Žingsnis 5
Nuimkite koldūnus nuo ugnies, sudėkite į lėkštę ir patiekite. Gero apetito!
Kategorijos