Publikavimo data: 2024-06-08
Kario ryžiai
Šis indiškas prieskonis tapo mėgstamas visame pasaulyje ir netgi vadinamas "ilgaamžiškumo prieskoniu". Priešingai nei klaidingai manoma, karis yra ne vienas prieskonis, o mišinys, kurio pagrindą sudaro ciberžolės šaknies milteliai. Karis taip pat yra aštraus indiško patiekalo iš troškintų daržovių ir pupelių pavadinimas. Kita vertus, galite pridėti žodį "karis" prie bet kurio patiekalo, pagaminto su šiuo aromatingu indišku prieskoniu, pavadinimo ir būsite teisūs.
Žingsnis 1
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ant vidutinės ugnies, suberkite ryžius ir maišydami švelniai kepkite 4-5 minutes. Dubenyje sumaišykite druską, juoduosius pipirus, karį ir zirą. Suberkite prieskonius į ryžius, viską užpilkite vandeniu ir išmaišykite. Virkite ryžius ant vidutinės ugnies, kol išgaruos skystis, apie 10 minučių. Tada sumažinkite ugnį, uždenkite puodą dangčiu ir virkite dar 5-6 minutes. Nuimkite ryžius nuo ugnies.
Žingsnis 2
Sudėkite daržoves į ryžius. Kitoje keptuvėje su augaliniu aliejumi maišydami kepkite svogūną, morką ir papriką ant vidutinės ugnies 7-10 minučių, kol paprika suminkštės. Pabaigoje sudėkite kukurūzus. Sudėkite keptas daržoves į puodą su ryžiais ir viską gerai išmaišykite.
Kategorijos