Publikavimo data: 2024-06-08
Kaštoninė bagetė
Kaštoninė bagetė - tai švelni, minkšta duona su minkštu minkštimu ir maloniu poskoniu. Kaštonai yra saldūs vaisiai, kurie visame pasaulyje vertinami ne tik dėl unikalaus skonio, bet ir dėl daugybės sveikatai naudingų savybių. Kaštonai naudingi kaulams ir tinka žmonėms, turintiems antsvorio, - jie praktiškai neturi riebalų, tačiau ilgam suteikia sotumo jausmą.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Dubenyje sumaišykite paruoštą oparą su likusiu vandeniu. Šiame mišinyje ištirpinkite likusias mieles. Sudėkite salyklą, kaštonus, kvietinius ir ruginius miltus. Pradėkite minkyti tešlą, tada įberkite druskos ir toliau minkykite, kol tešla taps vientisa ir glotni.
Žingsnis 2
Palikite tešlą pakilti. Perkelkite tešlą į dubenį, išteptą alyvuogių aliejumi, ir uždenkite maistine plėvele. Palikite ją pailsėti 1,5 valandos. Po pirmųjų 20 minučių tešlą šiek tiek ištempkite, tada perlenkite iš visų keturių pusių, grąžinkite į dubenį ir palikite pakilti.
Žingsnis 3
Suformuokite bagetes. Darbo paviršių pabarstykite miltais ir sudėkite ant jo tešlą. Padalykite į tris dalis ir palikite 20-30 minučių pailsėti. Praėjus šiam laikui iš kiekvieno gabalėlio suformuokite maždaug 30-40 cm ilgio bagetę. Būsimą duoną perkelkite ant pergamentinio popieriaus ir palikite 60-75 min. Tuo pat metu įjunkite orkaitę iki 230 °C temperatūros.
Žingsnis 4
Dėkite bagetes ant kepimo skardos. Peiliu arba žirklėmis padarykite nedidelius įstrižus įpjovimus paruoštoje tešloje. Į orkaitės dugną įdėkite dubenį su karštu vandeniu. Pergamentą su bagetėmis perkelkite į kepimo skardą ir dėkite duoną kepti. Po 10 minučių išimkite dubenį su vandeniu ir kepkite bagetes dar 10-15 minučių.
Kategorijos