Publikavimo data: 2024-06-08
Kau Pad Thai kepti ryžiai
Tailandietiški kepti ryžiai arba "Kau Pad" tailandietiškai yra labai įdomus patiekalas, gaminamas iš, atrodytų, nesuderinamų ingredientų. Jį sudaro vištienos filė ir kiaušiniai, šalia kurių yra krevečių, anakardžių ir ananasų. Nepaisant neįprasto produktų derinio, patiekalas gaunamas labai skanus ir sotus, šiek tiek aitrus ir malonaus skonio. Beje, tradicija apipilti jaunavedžius ryžiais atsirado Azijoje, kur šis augalas simbolizuoja turtus.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Į jį sudėkite iš anksto supjaustytus svogūnus ir saldžiąsias paprikas. Sudėkite aitriąją papriką ir česnaką. Maišydami 1-2 minutes pakepinkite ant didelės ugnies.
Žingsnis 2
Sumaišykite ingredientus. Į paruoštą masę įmuškite lengvai išplaktą kiaušinį ir palikite 1 minutę. Tada į keptuvę supilkite vištienos sultinį ir sojų padažą, suberkite karį ir cukrų ir gerai išmaišykite. Sudėkite vištienos filė ir maišydami kepkite 5 minutes. Į ingredientus suberkite anakardžius ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Baigti gaminti. Pabaigoje į mišinį suberkite ryžius, krevetes ir ananasų gabalėlius ir viską gerai išmaišykite. Kepkite patiekalą dar 5 minutes. Nuimkite išvirtus ryžius nuo ugnies ir sudėkite į juos dalį griežinėliais pjaustytų žaliųjų svogūnų, dar kartą viską išmaišykite.
Kategorijos