Kavos zefyras pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-17

Kavos zefyras

Istorikai mano, kad zefyrai atsirado senovės Egipte. Jiems pavyko rasti įrodymų, kad saldainiai buvo gaminami iš medaus ir zefyrų sulčių. Altorių sultys savo savybėmis labai panašios į šiuolaikinį pektiną, kuris naudojamas zefyrams gaminti. Senovės Egipto saldumynas labiau priminė zefyrus - mažus zefyrus, kurie dedami į kakavą ar kapučino. Norint pasigaminti kavos zefyrų receptą, geriausia naudoti tirpią kavą.
Gaminimo laikas
780 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
158 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
40 g
Alergenai: Kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.06/5 (34 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kavos zefyras Žingsnis 1
Pasigaminkite pagrindą. Storadugniame puode sumaišykite virtą obuolių padažą ir cukrų. Pastatykite puodą ant ugnies ir užvirinkite, tada virkite 2-5 minutes, kol mišinys patamsės. Išvirusį pagrindą perkelkite į maišytuvo dubenį. Įpilkite tirpiosios kavos (ne paruoštos!) ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Atvėsinkite tyrę, tada sudėkite baltymus ir plakite mikseriu 5-7 minutes.

Žingsnis 2

Kavos zefyras Žingsnis 2
Paruoškite sirupą. Puode sumaišykite vandenį, agarą ir cukrų. Užvirinkite sirupą ant vidutinės ugnies. Kai užvirs, nuolat maišykite, kad mišinys nesuliptų. Virkite dar 6 minutes.

Žingsnis 3

Kavos zefyras Žingsnis 3
Paruoškite zefyrus. Į zefyrų masę plona srovele pilkite karštą sirupą ir toliau plakite didžiausiu greičiu. Plakite dar 5 minutes. Tada perkelkite mišinį į konditerinį maišelį ir vamzdeliu supilkite zefyrus ant kepimo popieriaus. Palikite sustingti 12 valandų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos