Publikavimo data: 2024-04-17
Kavos zefyras
Istorikai mano, kad zefyrai atsirado senovės Egipte. Jiems pavyko rasti įrodymų, kad saldainiai buvo gaminami iš medaus ir zefyrų sulčių. Altorių sultys savo savybėmis labai panašios į šiuolaikinį pektiną, kuris naudojamas zefyrams gaminti. Senovės Egipto saldumynas labiau priminė zefyrus - mažus zefyrus, kurie dedami į kakavą ar kapučino. Norint pasigaminti kavos zefyrų receptą, geriausia naudoti tirpią kavą.
Žingsnis 1
Pasigaminkite pagrindą. Storadugniame puode sumaišykite virtą obuolių padažą ir cukrų. Pastatykite puodą ant ugnies ir užvirinkite, tada virkite 2-5 minutes, kol mišinys patamsės. Išvirusį pagrindą perkelkite į maišytuvo dubenį. Įpilkite tirpiosios kavos (ne paruoštos!) ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Atvėsinkite tyrę, tada sudėkite baltymus ir plakite mikseriu 5-7 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite sirupą. Puode sumaišykite vandenį, agarą ir cukrų. Užvirinkite sirupą ant vidutinės ugnies. Kai užvirs, nuolat maišykite, kad mišinys nesuliptų. Virkite dar 6 minutes.
Žingsnis 3
Paruoškite zefyrus. Į zefyrų masę plona srovele pilkite karštą sirupą ir toliau plakite didžiausiu greičiu. Plakite dar 5 minutes. Tada perkelkite mišinį į konditerinį maišelį ir vamzdeliu supilkite zefyrus ant kepimo popieriaus. Palikite sustingti 12 valandų.
Kategorijos