Publikavimo data: 2025-08-20
Kefyre marinuotas kiaulienos kebabas
Šašlykas - tai patiekalas, kuris mūsų šalyje labai dažnai gaminamas ne tik per vakarienes po atviru dangumi, bet ir patiekiamas per gausias šventes restoranuose ar namuose. Žinoma, gero šašlyko sėkmę lemia labai šviežia mėsa. Tačiau marinatui taip pat tenka didelis vaidmuo. Marinuokite kebabą kefyre ir nustebsite, kokia sultinga, minkšta ir švelni bus mėsa.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite 4*4 cm griežinėliais. Jei mėsa riebi, gabalėlius galite dar labiau padidinti. Mažesni gabalėliai kebabuose paprastai būna šiek tiek sausi.
Žingsnis 2
Nuplaukite kalendras ir smulkiai sukapokite peiliu. Svogūnus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite žiedais.
Žingsnis 3
Mėsą, žoleles ir svogūnus sudėkite į emaliuotą puodą. Įberkite druskos, pipirų, lauro lapų ir viską užpilkite kefyro ir majonezo mišiniu.
Žingsnis 4
Uždenkite keptuvę dangčiu ir įdėkite į šaldytuvą 6-8 valandoms. Tada kepkite kebabą ant ugnies, suvertą ant iešmų.
Kategorijos