Publikavimo data: 2025-08-20
Kefyre marinuotas kiaulienos kebabas su citrinos žievele ir garstyčiomis
Prasidėjus iškylų sezonui, metas eiti į lauką ir kepti kebabus. Jie gaminami iš ėrienos ar kiaulienos šonkaulių, kiaulienos sprandinės, vištienos šlaunelių, veršienos. Šiam patiekalui ruošti yra daugybė marinatų. Mėsa, marinuota kefyro ir sojų padaže, į kurį pridėta garstyčių ir citrinos, gaunasi labai minkšta.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Sumaišykite garstyčias su sojų padažu, maltais juodaisiais pipirais ir žievelėmis. Supilkite kefyrą ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Kiaulieną supjaustykite didelėmis porcijomis, sudėkite svogūnus, gerai išmaišykite ir užpilkite marinatu. Dėkite į šaldytuvą 4 valandoms.
Žingsnis 3
Marinuotą mėsą suverkite ant iešmelių ir retkarčiais apversdami kepkite ant grotelių, kol mėsa iškeps. Mėsa turi būti parudavusi ir iškepusi iš abiejų pusių.
Kategorijos