kefyro kebabas receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-16

Kefyro kebabas receptas

Iš visų mėsos marinavimo būdų populiariausias yra kefyro kebabo receptas. Jį paruošti paprasta ir ekonomiška. Jums reikės šviežios kiaulienos. Gabalas turėtų būti vidutinio storio, ne per riebus, natūralios spalvos ir nelipti prie rankų. Galite imti bet kurią skerdenos dalį, net ir kietą - kefyras mėsą suminkštins. Derinant su įvairia mėsa, svarbus kefyro riebumas. Kiaulienai geriau vartoti 1 % riebumo kefyrą. Be to, kad kiaulienos kebabas būtų sultingesnis, recepte naudojami svogūnai.
Gaminimo laikas
200 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
164 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.57/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

kefyro kebabas receptas Žingsnis 1
Nuplaukite ir nusausinkite mėsą. Pašalinkite riebalų perteklių. Paruoškite visus pirmiau nurodytus ingredientus ir gilų marinato puodą. Išimkite kepsninę (arba nedūminę kepsninę) arba elektrinę kepsninę.

Žingsnis 2

kefyro kebabas receptas Žingsnis 2
Mėsą supjaustykite vidutinio dydžio porcijomis.Per dideli gabalai gali būti neiškepę, o per maži - sausi.

Žingsnis 3

kefyro kebabas receptas Žingsnis 3
Svogūną supjaustykite stambiais žiedais ir pridėkite prie mėsos. Įberkite kebabo prieskonių.Kad pjaustydami svogūnus išvengtumėte ašarų, peilį sudrėkinkite šaltu vandeniu.

Žingsnis 4

kefyro kebabas receptas Žingsnis 4
Supilkite kefyrą ant mėsos ir gerai išmaišykite. Sandariai uždenkite keptuvę. Pageidautina marinatą paruošti vakare ir palikti mėsą marinuotis per naktį. Taip ji dar labiau įsigers ir kepdama bus sultinga bei minkšta.

Žingsnis 5

kefyro kebabas receptas Žingsnis 5
Kebabą kepkite įprastu būdu - ant grotelių ar iešmų.Mėsą sūdykite tik prieš patiekdami. Marinate nenaudokite druskos - ji gali išsausinti mėsą.

Žingsnis 6

kefyro kebabas receptas Žingsnis 6
Patiekite paruoštą kebabą ant pitos duonos, ant viršaus papuoškite mėsą granatų grūdeliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos