Publikavimo data: 2024-01-16
Kefyro kebabas receptas
Iš visų mėsos marinavimo būdų populiariausias yra kefyro kebabo receptas. Jį paruošti paprasta ir ekonomiška. Jums reikės šviežios kiaulienos. Gabalas turėtų būti vidutinio storio, ne per riebus, natūralios spalvos ir nelipti prie rankų. Galite imti bet kurią skerdenos dalį, net ir kietą - kefyras mėsą suminkštins. Derinant su įvairia mėsa, svarbus kefyro riebumas. Kiaulienai geriau vartoti 1 % riebumo kefyrą. Be to, kad kiaulienos kebabas būtų sultingesnis, recepte naudojami svogūnai.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nusausinkite mėsą. Pašalinkite riebalų perteklių. Paruoškite visus pirmiau nurodytus ingredientus ir gilų marinato puodą. Išimkite kepsninę (arba nedūminę kepsninę) arba elektrinę kepsninę.
Žingsnis 2
Mėsą supjaustykite vidutinio dydžio porcijomis.Per dideli gabalai gali būti neiškepę, o per maži - sausi.
Žingsnis 3
Svogūną supjaustykite stambiais žiedais ir pridėkite prie mėsos. Įberkite kebabo prieskonių.Kad pjaustydami svogūnus išvengtumėte ašarų, peilį sudrėkinkite šaltu vandeniu.
Žingsnis 4
Supilkite kefyrą ant mėsos ir gerai išmaišykite. Sandariai uždenkite keptuvę. Pageidautina marinatą paruošti vakare ir palikti mėsą marinuotis per naktį. Taip ji dar labiau įsigers ir kepdama bus sultinga bei minkšta.
Žingsnis 5
Kebabą kepkite įprastu būdu - ant grotelių ar iešmų.Mėsą sūdykite tik prieš patiekdami. Marinate nenaudokite druskos - ji gali išsausinti mėsą.
Žingsnis 6
Patiekite paruoštą kebabą ant pitos duonos, ant viršaus papuoškite mėsą granatų grūdeliais.
Kategorijos