Publikavimo data: 2024-09-17
Kefyro varškės sūris
Kai pirmą kartą išbandžiau šį receptą, labai abejojau dėl rezultato, bet veltui. Sūris gaunasi neįtikėtinai kreminis ir švelnus, o išrūgas naudoju tešlai arba blynams. Sūrį galima naudoti daugybėje receptų, jis skanus ir vienas. Kefyrą galima naudoti bet kokio riebumo, kuo jis riebesnis, tuo varškė bus skanesnė. Receptas labai palankus biudžetui: iš 1 litro kefyro gaunama apie 300 g sūrio ir 600 g išrūgų.
Žingsnis 1
Kefyrą įdėkite į šaldiklį per naktį, kol jis visiškai užšals.
Žingsnis 2
Ant dubens uždėkite sietelį arba sietelį ir ant dugno uždėkite marlę. Galite naudoti švarų audeklą arba nosinę.
Žingsnis 3
Nuimkite kefyro pakuotę ir įdėkite jį į paruoštą formą ant marlės. Kad būtų patogiau, ledinį kefyrą galite perlaužti į 2 dalis.
Žingsnis 4
Viską palikite kambario temperatūroje. Kefyras turėtų visiškai atšilti, o išrūgos turėtų visiškai nutekėti į dubenį.
Žingsnis 5
Gautą varškę perkelkite į tinkamą indą, o išrūgas naudokite kepiniams ar blynams gaminti.
Kategorijos