Kefyro varškės sūris pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Kefyro varškės sūris

Kai pirmą kartą išbandžiau šį receptą, labai abejojau dėl rezultato, bet veltui. Sūris gaunasi neįtikėtinai kreminis ir švelnus, o išrūgas naudoju tešlai arba blynams. Sūrį galima naudoti daugybėje receptų, jis skanus ir vienas. Kefyrą galima naudoti bet kokio riebumo, kuo jis riebesnis, tuo varškė bus skanesnė. Receptas labai palankus biudžetui: iš 1 litro kefyro gaunama apie 300 g sūrio ir 600 g išrūgų.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
59 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.9/5 (29 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kefyro varškės sūris Žingsnis 1
Kefyrą įdėkite į šaldiklį per naktį, kol jis visiškai užšals.

Žingsnis 2

Ant dubens uždėkite sietelį arba sietelį ir ant dugno uždėkite marlę. Galite naudoti švarų audeklą arba nosinę.

Žingsnis 3

Kefyro varškės sūris Žingsnis 3
Nuimkite kefyro pakuotę ir įdėkite jį į paruoštą formą ant marlės. Kad būtų patogiau, ledinį kefyrą galite perlaužti į 2 dalis.

Žingsnis 4

Kefyro varškės sūris Žingsnis 4
Viską palikite kambario temperatūroje. Kefyras turėtų visiškai atšilti, o išrūgos turėtų visiškai nutekėti į dubenį.

Žingsnis 5

Gautą varškę perkelkite į tinkamą indą, o išrūgas naudokite kepiniams ar blynams gaminti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos