Publikavimo data: 2024-06-23
Keksas su obuoliais ir riešutais
Šį receptą naudoju jau seniai. Keksas gaunasi labai minkštas, o riešutai jam suteikia skonio. Tai nuostabus obuolių ir riešutų derinys.
Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
Žingsnis 2
Ištirpinkite sviestą. Į maišytuvą suberkite cukrų, kiaušinius, vanilę ir sumaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Tada supilkite sviestą ir plakite dar 10 sekundžių.
Žingsnis 4
Palaipsniui maišydami sujungkite abu mišinius.
Žingsnis 5
Gautą masę sudėkite į formą, sluoksniais sudėkite obuolius, riešutus. Išlyginkite viršų.
Žingsnis 6
Mišinį porą kartų stuktelėkite į stalą, kad iš jo pasišalintų oro burbuliukai.
Žingsnis 7
Keksiukus kepkite apie valandą, kol išdžius. Išimkite iš orkaitės ir leiskite 10 minučių atvėsti.
Kategorijos