Keksas su obuoliais ir riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Keksas su obuoliais ir riešutais

Šį receptą naudoju jau seniai. Keksas gaunasi labai minkštas, o riešutai jam suteikia skonio. Tai nuostabus obuolių ir riešutų derinys.
Gaminimo laikas
91 min.
Laikas virtuvėje
91 min.
Kalorijos
259 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
27 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.11/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.

Žingsnis 2

Keksas su obuoliais ir riešutais Žingsnis 2
Ištirpinkite sviestą. Į maišytuvą suberkite cukrų, kiaušinius, vanilę ir sumaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Keksas su obuoliais ir riešutais Žingsnis 3
Tada supilkite sviestą ir plakite dar 10 sekundžių.

Žingsnis 4

Keksas su obuoliais ir riešutais Žingsnis 4
Palaipsniui maišydami sujungkite abu mišinius.

Žingsnis 5

Keksas su obuoliais ir riešutais Žingsnis 5
Gautą masę sudėkite į formą, sluoksniais sudėkite obuolius, riešutus. Išlyginkite viršų.

Žingsnis 6

Keksas su obuoliais ir riešutais Žingsnis 6
Mišinį porą kartų stuktelėkite į stalą, kad iš jo pasišalintų oro burbuliukai.

Žingsnis 7

Keksas su obuoliais ir riešutais Žingsnis 7
Keksiukus kepkite apie valandą, kol išdžius. Išimkite iš orkaitės ir leiskite 10 minučių atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos