Publikavimo data: 2024-05-25
Kempininis mannikinas su augaliniu aliejumi
Mannik neturi būti prisotintas gyvulinės kilmės riebalų. Šiame recepte yra tik augalinis aliejus, tačiau jo skonis ir kokybė nėra prastesni. Priešingai, jis groja naujomis natomis, ir net patyręs degustatorius ne iš karto atpažins sudėtį. Vis dėlto mannika ant augalinio aliejaus turi teisę egzistuoti ir, kaip ir kitų rūšių kepiniai, užima savo vietą šeimyniniuose močiutės receptų sąrašuose.
Žingsnis 1
Supilkite manų kruopas su kefyru, išmaišykite ir palikite brinkti 30-90 minučių. Tada įberkite druskos, sodos, cukraus. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Supilkite augalinį aliejų, miltus ir išmaišykite. Į tešlą įmaišykite šokolado lašelius ir vėl išmaišykite.
Žingsnis 3
Perkelkite mannikiną į kepimo formą ir pašaukite į 170 laipsnių įkaitintą orkaitę 35-40 minučių. Kepkite, kol taps gražios medaus spalvos. Iškeptumą patikrinkite mediniu iešmeliu.
Kategorijos