Publikavimo data: 2024-06-15
Kepenėlės su grietinėlės padažu ir grybais
Kepenys yra viena sveikiausių mėsų, nes jose gausu visiems reikalingos geležies. Šiame recepte kepenys verdamos su grybais, o grietinė padažui suteikia švelnią tekstūrą. Šį patiekalą galima ruošti kaip garnyrą prie košės, pavyzdžiui, grikių ar ryžių.
Žingsnis 1
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir suberkite smulkintus svogūnus bei morkas. Kepkite ant vidutinės ugnies 2-3 minutes. Atskiroje keptuvėje pasūdytame vandenyje virkite grybus, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Paruoštas kepenis sudėkite į morkų ir svogūnų kepsnį ir troškinkite ant silpnos ugnies, tada pagal skonį įberkite smulkinto česnako, druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite ir troškinkite, kol kepenys visiškai iškeps.
Žingsnis 3
Kai kepenys iškeps, supilkite grietinę, išmaišykite ir troškinkite dar 10 minučių ant silpnos ugnies. Sumaišykite kepenėles su grybais ir patiekite paruoštą patiekalą ant stalo. Jei norite, kepenėles patiekite su smulkintais žalumynais.
Kategorijos