Publikavimo data: 2024-01-06
Kepenų blyneliai receptas
Paprasti blynai gali būti įdaryti įvairiais įdarais. Populiariausi blynų įdarai yra cukinijos, sūris, bulvės, žolelės. Kepenų blynai bus įdomus eksperimentas. Juos galima gaminti iš jautienos ar veršienos kepenėlių ir vištienos kepenėlių. Pagrindinė kepenėlių blynų skonio paslaptis - geros kokybės ingredientai. Rinkdamiesi kepenis, žiūrėkite, kad jos būtų blizgančios ir drėgnos. Ir jokiu būdu ne nuobodžios ir lipnios. Kepenų blynelius pagaminti taip pat paprasta ir greita, kaip ir įprastus blynelius.
Žingsnis 1
Paruoškite reikiamus ingredientus. Miltus gerai persijokite per sietelį. Kelias valandas (apie 2-3 val.) pamirkykite kepenis piene, kad pašalintumėte aštrų būdingą skonį. Tada kruopščiai nuplaukite, nupjaukite skaidrią plėvelę ir pašalinkite venas. Supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į dubenį. Prieš tai gerai nuplaukite kiaušinius.
Žingsnis 2
Paruoškite kepenėlių tešlą. Naudodami blenderį arba mėsmalę kepenis paverskite vientisa mase. Į kepenų masę įmuškite kiaušinius, įpilkite pieno, įberkite maltų juodųjų pipirų ir šiek tiek druskos. Viską gerai išmaišykite arba suplakite.
Žingsnis 3
Sumaišykite miltus su krakmolu ir palaipsniui įmaišykite į tešlą. Kiekvieną kartą gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Tešlos konsistencija turi būti šiek tiek skysta. Šiek tiek skystesnė nei grietinė.
Žingsnis 4
Pradėkite kepti blynus. Gerai įkaitinkite keptuvę ir sumažinkite kaitrą iki silpnos. Keptuvę patepkite sviestu. Į vidurį įpilkite vieną ar pusę samčio kepenų tešlos. Keptuvę laikykite pakeltą ir sukamaisiais judesiais tolygiai paskirstykite tešlą po visą keptuvės paviršių. Kepkite blyną iš vienos pusės, kol viršus pabals, tai turėtų trukti ne ilgiau kaip 2 minutes. Apverskite blyną ir kepkite dar 2 minutes. Tą patį padarykite su likusia tešla.
Žingsnis 5
Kepenų blyneliai dera su grietinėlės sūriu ir kietai virtais kiaušiniais. Sumaišykite tarkuotą sūrį ir labai smulkiai supjaustytus kiaušinius. Įdėkite smulkinto česnako ir majonezo ir gerai išmaišykite. Kiekvieną blyną aptepkite kremu ir suvyniokite į ritinėlį ar trikampį.
Kategorijos