Publikavimo data: 2024-05-19
Kepenų ir bulvių pyragas
Pyragas su kepenėlėmis ir bulvėmis pagal šį receptą gaunasi labai minkštas, orus. Jis gaminamas iš švelnių vištienos kepenėlių. Tešla užmaišoma ant šviežių mielių, į kurias įmaišoma kefyro. Kad kepiniai nesugestų, būtina naudoti aukštos kokybės mieles. Pirkdami atkreipkite dėmesį į spalvą. Ji turėtų būti vienodo rausvai kreminio, gelsvo arba pilkšvo atspalvio.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą pyragui su kepenimis ir bulvėmis. Dubenyje sumaišykite cukraus pudrą, mieles. Išmaišykite. Palikite 5-7 minutes, kad mielės suaktyvėtų. Puode sumaišykite augalinį aliejų, kefyrą, druską. Įkaitinkite iki 37-38 laipsnių (kol įšils). Supilkite kefyro ir aliejaus mišinį į mieles. Išmaišykite. Užminkykite tešlą, palaipsniui įmaišydami miltus. Dubenį patepkite augaliniu aliejumi, perkelkite į jį tešlą, uždenkite maistine plėvele ir 35-40 min. palaikykite šiltai.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Bulves 15 minučių virkite pasūdytame vandenyje. Tada supjaustykite kubeliais. Vištienos kepenėles taip pat 15 min. virkite pasūdytame vandenyje, susmulkinkite blenderiu arba mėsmale. Sumaišykite su bulvėmis ir krapais.
Žingsnis 3
Baigkite ruošti pyragą. Tešlą šiek tiek iškočiokite kočėlu, tada perkelkite ją į apvalų kepimo indą, kad šiek tiek išsikištų per kraštus. Sudėkite įdarą. Tešlos kraštus suimkite ir visiškai uždenkite pyragą. Viršų aptepkite kiaušinio tryniu. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 20-25 minutes.
Kategorijos