Publikavimo data: 2025-08-18
Kepenų paštetas
Švelnus paštetas pusryčiams patiks visai šeimai. Jis greitai paruošiamas, galite naudoti įvairius priedus ir kaskart išgauti naują skonį: pomidorus, salierų stiebus, įvairias prieskonines žoleles, vištieną.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūnus, morkas ir česnakus. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, sutarkuokite morkas. Įkaitinkite keptuvę ir ant vidutinės ugnies 5-10 min. kepkite daržoves, kol suminkštės.
Šiek tiek pasūdykite, papipirinkite ir pagardinkite mėgstamais prieskoniais.
Žingsnis 2
Kepenėles nuplaukite kiaurasamtyje. Sudėkite į puodą, užvirinkite ir virkite 10 minučių. Būtinai nugriebkite putas! Įberkite šaukštą druskos. Neprivaloma: lauro lapas ir kvapieji pipirai.
Žingsnis 3
Sudėkite keptas daržoves, kepenis (sultinio dar neišpilkite), ištirpintą sviestą ir žoleles. Visus ingredientus sumaišykite blenderiu. Jei konsistencija atrodo per tiršta, įpilkite 2-4 šaukštus sultinio.
Kategorijos