Kepenų paštetas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Kepenų paštetas

Švelnus paštetas pusryčiams patiks visai šeimai. Jis greitai paruošiamas, galite naudoti įvairius priedus ir kaskart išgauti naują skonį: pomidorus, salierų stiebus, įvairias prieskonines žoleles, vištieną.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
168 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.77/5 (13 bal.)

Žingsnis 1

Kepenų paštetas Žingsnis 1
Nulupkite svogūnus, morkas ir česnakus. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, sutarkuokite morkas. Įkaitinkite keptuvę ir ant vidutinės ugnies 5-10 min. kepkite daržoves, kol suminkštės. Šiek tiek pasūdykite, papipirinkite ir pagardinkite mėgstamais prieskoniais.

Žingsnis 2

Kepenų paštetas Žingsnis 2
Kepenėles nuplaukite kiaurasamtyje. Sudėkite į puodą, užvirinkite ir virkite 10 minučių. Būtinai nugriebkite putas! Įberkite šaukštą druskos. Neprivaloma: lauro lapas ir kvapieji pipirai.

Žingsnis 3

Kepenų paštetas Žingsnis 3
Sudėkite keptas daržoves, kepenis (sultinio dar neišpilkite), ištirpintą sviestą ir žoleles. Visus ingredientus sumaišykite blenderiu. Jei konsistencija atrodo per tiršta, įpilkite 2-4 šaukštus sultinio.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, paštetai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, sala, morkų sezonas, mėsos paštetai, receptų knyga, sviesto paštetai, jautienos kepenėlių paštetai, morkų paštetai

Kategorijos