Kepenų paštetas su abrikosais ir šonine pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Kepenų paštetas su abrikosais ir šonine

Naminis paštetas su skrudinta duona - puikus lengvas užkandis prie arbatos. Pašteto pagrindą sudaro vištienos kepenėlės, tačiau su grietinėle jis yra švelnesnio skonio ir tekstūros. Papildomi prieskoniai ir žolelės suteikia ypatingo skonio ir sodrumo.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
248 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.67/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Kepenų paštetas su abrikosais ir šonine Žingsnis 1
Įkaitinkite keptuvę ir svieste pakepinkite svogūną, troškinkite jį apie 10-12 minučių. Kepenėles, šoninę, kiaušinius sudėkite į blenderio dubenį, įberkite raudonėlio, pipirų, druskos pagal skonį, supilkite grietinėlę ir 30 ml brendžio.

Žingsnis 2

Kepenų paštetas su abrikosais ir šonine Žingsnis 2
Viską gerai išplakite mikseriu. Paruoštą masę supilkite į riebalais išteptą formą. Įdėkite formą į didelę kepimo formą su vandeniu. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 1 valandą.

Žingsnis 3

Kepenų paštetas su abrikosais ir šonine Žingsnis 3
Karštame sultinyje ištirpinkite želatiną. Paruoštą paštetą atvėsinkite, ant jo sudėkite brendyje išmirkytus abrikosus, užpilkite sultiniu, kuriame ištirpinta želatina, ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, paštetai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, sala, morkų sezonas, mėsos paštetai, receptų knyga, sviesto paštetai, jautienos kepenėlių paštetai, morkų paštetai

Kategorijos