Publikavimo data: 2025-08-18
Kepenų paštetas su abrikosais ir šonine
Naminis paštetas su skrudinta duona - puikus lengvas užkandis prie arbatos. Pašteto pagrindą sudaro vištienos kepenėlės, tačiau su grietinėle jis yra švelnesnio skonio ir tekstūros. Papildomi prieskoniai ir žolelės suteikia ypatingo skonio ir sodrumo.
Žingsnis 1
Įkaitinkite keptuvę ir svieste pakepinkite svogūną, troškinkite jį apie 10-12 minučių. Kepenėles, šoninę, kiaušinius sudėkite į blenderio dubenį, įberkite raudonėlio, pipirų, druskos pagal skonį, supilkite grietinėlę ir 30 ml brendžio.
Žingsnis 2
Viską gerai išplakite mikseriu. Paruoštą masę supilkite į riebalais išteptą formą. Įdėkite formą į didelę kepimo formą su vandeniu. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 1 valandą.
Žingsnis 3
Karštame sultinyje ištirpinkite želatiną. Paruoštą paštetą atvėsinkite, ant jo sudėkite brendyje išmirkytus abrikosus, užpilkite sultiniu, kuriame ištirpinta želatina, ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Kategorijos