Publikavimo data: 2025-08-18
Kepenų paštetas su kiaulienos riebalais
Kaloringas ir sveikas kepenų paštetas puikiai tinka pusryčiams ir užkandžiams. Piene troškintos kepenys visada būna minkštos ir švelnios. Svarbiausia ruošiant šį paštetą viską gerai supjaustyti ir pasiekti vientisą oro konsistenciją. Kepenims būdingą skonį galima pagardinti šviežiomis žolelėmis, citrusiniais vaisiais ar vynuogėmis, paskaninti riešutais ar sezamo sėklomis.
Žingsnis 1
Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų, suberkite morkas ir svogūnus, po 1-2 minučių sudėkite kepenis ir retkarčiais pamaišydami kepkite 10 minučių. Tada pasūdykite, pagardinkite pipirais, supilkite pieną ir troškinkite uždengę dangčiu, kol bus paruoštos, maždaug 15 minučių. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite mišiniui atvėsti.
Žingsnis 2
Troškintas daržoves ir kepenis kartu su lašinių gabalėliais gerai susmulkinkite blenderiu dideliu greičiu. Sudėkite sviestą ir gerai išmaišykite. Paštetą 30 minučių atšaldykite šaldytuve.
Kategorijos