Kepenų paštetas su kiaulienos riebalais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Kepenų paštetas su kiaulienos riebalais

Kaloringas ir sveikas kepenų paštetas puikiai tinka pusryčiams ir užkandžiams. Piene troškintos kepenys visada būna minkštos ir švelnios. Svarbiausia ruošiant šį paštetą viską gerai supjaustyti ir pasiekti vientisą oro konsistenciją. Kepenims būdingą skonį galima pagardinti šviežiomis žolelėmis, citrusiniais vaisiais ar vynuogėmis, paskaninti riešutais ar sezamo sėklomis.
Gaminimo laikas
95 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
161 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.29/5 (24 bal.)

Žingsnis 1

Kepenų paštetas su kiaulienos riebalais Žingsnis 1
Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų, suberkite morkas ir svogūnus, po 1-2 minučių sudėkite kepenis ir retkarčiais pamaišydami kepkite 10 minučių. Tada pasūdykite, pagardinkite pipirais, supilkite pieną ir troškinkite uždengę dangčiu, kol bus paruoštos, maždaug 15 minučių. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite mišiniui atvėsti.

Žingsnis 2

Kepenų paštetas su kiaulienos riebalais Žingsnis 2
Troškintas daržoves ir kepenis kartu su lašinių gabalėliais gerai susmulkinkite blenderiu dideliu greičiu. Sudėkite sviestą ir gerai išmaišykite. Paštetą 30 minučių atšaldykite šaldytuve.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, paštetai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, sala, morkų sezonas, mėsos paštetai, receptų knyga, sviesto paštetai, jautienos kepenėlių paštetai, morkų paštetai

Kategorijos