Publikavimo data: 2024-05-19
Kepenų pyragas
Kepenų pyragas - sotus ir sveikas rusų virtuvės patiekalas. Pyragas gaminamas kepenėlių blynų pagrindu: vištienos, kiaulienos arba jautienos kepenėlės. Šiandien ruošiame jautienos kepenų pyragą. Jame gausu vitaminų ir mineralinių medžiagų. Be to, jis naudingas regėjimui ir nervų sistemai. Norėdami atlikti receptą žingsnis po žingsnio, rinkitės tik šviežias jautienos kepenis. Jos turi būti tamsiai kaštoninės spalvos ir nerūgštaus kvapo. Turint tokį pagrindinį ingredientą, pyragas bus švelnus ir skanus.
Žingsnis 1
Paruoškite kepenėlių tešlą. Iš išmirkytų kepenų pašalinkite venas ir foliją. Kepenis supjaustykite gabalėliais ir sumalkite į tyrę naudodami mėsmalę arba blenderį. Į kepenų tyrę įpilkite pieno, kiaušinių, druskos ir maltų pipirų. Kruopščiai išmaišykite. Į kepenų mišinį suberkite persijotus miltus. Maišykite tešlą, kol ji taps be gumulėlių.
Žingsnis 2
Toliau kepkite kepenėlių blynelius. Įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi. Į keptuvę įpilkite po blyną (vieną samtelį) ir šaukštu arba mentele jį tolygiai išlyginkite. Kepkite iš vienos pusės 2 minutes, apverskite ir kepkite iš antros pusės dar 1 minutę. Paruoštą blyną perkelkite į lėkštę. Iš visos kepenų tešlos iškepkite blynus.
Žingsnis 3
Paruoškite daržovių mišrainę. Švarioje keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite svogūną, kol iškeps. Į svogūnus sudėkite tarkuotas morkas, daržoves sumaišykite. Troškinkite 10 minučių ant silpnos ugnies po dangčiu. Kai daržovės bus paruoštos, išjunkite ugnį ir leiskite joms visiškai atvėsti.
Žingsnis 4
Surinkite pyragą. Į plačią lėkštę dėkite kepenų blyną, ant jo tolygiai užtepkite majonezo arba grietinės. Tada sluoksniuokite atvėsusią keptą mėsą, tolygiai paskirstydami šaukštu. Sudėkite pyragą pakaitomis: blynas, majonezas, kepta mėsa. Paskutinį sluoksnį užtepkite majonezo.
Žingsnis 5
Dėkite jautienos kepenėlių pyragą 2 valandoms į šaldytuvą.
Kategorijos