Kepenų terinas su salierais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Kepenų terinas su salierais

Terinas gaminamas iš daržovių, žuvies ar mėsos, dedamas į stačiakampę formą su dangčiu, kepamas arba dedamas į šaldytuvą. Patiekalas patiekiamas šaltas ir supjaustytas plonais griežinėliais. Siūlome paruošti kalakutienos kepenėlių teriną su salierais. Tai puikus šventinio stalo užkandis.
Gaminimo laikas
720 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
402 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
36 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.04/5 (25 bal.)

Žingsnis 1

Kepenų terinas su salierais Žingsnis 1
Supjaustykite kepenis mažais gabalėliais, sudėkite į keptuvę arba kepimo indą. Supilkite brendį ir portveiną, įberkite druskos, pipirų, išmaišykite ir palikite pusvalandį marinuotis.

Žingsnis 2

Kepenų terinas su salierais Žingsnis 2
Supjaustykite salierą pusantro centimetro storio griežinėliais. Tuomet išpjaukite stačiakampius griežinėlius, kad jie būtų tokio pat pločio kaip terinos forma. Gautus saliero griežinėlius apkepkite ištirpintame svieste, kol paruduos. Atskirai keptuvėje 25 minutes kepkite marinuotas kepenėles.

Žingsnis 3

Kepenų terinas su salierais Žingsnis 3
Uždenkite terino formą maistine plėvele, kad kraštai iškiltų virš šonų. Ant terinos viršaus uždėkite pusę keptų kepenėlių ir šiek tiek sutrinkite. Ant viršaus uždėkite keletą saliero skiltelių, pagardinkite pipirais ir paskleiskite likusias kepenėles, tada dar kartą susmulkinkite. Uždėkite paskutinį salierų plokštelių sluoksnį, apvyniokite maistine plėvele, pasunkinkite ir įdėkite į šaldytuvą 6 valandoms.

Žingsnis 4

Kepenų terinas su salierais Žingsnis 4
Paruoštą teriną reikės aptepti sviestu. Tam sumaišykite 150 g iki putų išplakto sviesto ir 100 g ištirpinto sviesto. Apverskite terino formą ant pjaustymo lentelės ir nuimkite foliją. Silikonine mentele ištepkite visą paviršių sviestu.

Žingsnis 5

Kepenų terinas su salierais Žingsnis 5
Džiovintus vaisius nuplaukite ir 10 minučių pamirkykite verdančiame vandenyje. Nusausinkite, nusausinkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Džiovintus vaisius sudėkite ant sviestu pateptos terinos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
česnakiniai užkandžiai, receptų knyga, namų receptai, terrine, jūsų receptai, mėsos paštetai, česnakų sezonas, žaliasis sezonas, yra bendrų alergenų., įspūdingas receptas, mėsos ir paukštienos užkandžiai, užkandžiai

Kategorijos