Publikavimo data: 2024-06-08
Kepintų daržovių salotos
Kepintų daržovių salotos gali būti sotus ir originalus garnyras prie mėsos, paukštienos, vištienos ar kalakutienos patiekalų arba savarankiškas vegetariškas patiekalas. Kad kepant daržovėse išliktų kuo daugiau naudingų medžiagų, geriau jų ilgai nelaikyti įkaitintoje keptuvėje arba kepti dideliame kiekyje aliejaus. Daržoves galima greitai maišant kelias minutes kepti nedideliame kiekyje aliejaus keptuvėje wok, katilinėje arba ant grotelių.
Žingsnis 1
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Baklažanus, cukinijas ir paprikas supjaustykite juostelėmis. Kiekvieną grybą supjaustykite į 4 dalis. Bazilikus suplėšykite lapeliais. Pomidorus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Apkepkite daržoves. Baklažanus, cukinijas, pievagrybius ir saldžiąsias paprikas vieną po kito kepkite ant didelės ugnies šiek tiek aliejaus po 5 minutes. Apkeptas daržoves sudėkite į salotinę.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Į keptas daržoves sudėkite pomidorus, česnakus, bazilikus, balzaminį actą ir sojų padažą. Gerai išmaišykite.
Kategorijos