Publikavimo data: 2024-04-28
Kepsnys orkaitėje
Orkaitėje kepamas jautienos kepsnys - sultingas kotletas iš maltos jautienos. Beefsteak išvertus iš anglų kalbos reiškia jautienos kepsnys. Recepte naudojama jautienos mėsa. Kad pagamintumėte maltą befsteką orkaitėje, mėsą reikia supjaustyti aštriu peiliu. Būtent susmulkinta, o ne per mėsmalę perleista mėsa sukuria unikalų patiekalo skonį. Orkaitėje keptą kepsnį galima įtraukti į dietinius valgiaraščius, nes produktas nekepamas aliejuje ir turi mažai kalorijų.
Žingsnis 1
Paruoškite maltą mėsą. Į gilų dubenį sudėkite smulkintą mėsą, svogūną, įmuškite 2 kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Suformuokite kepsnius. Formuokite plokščius 0,5 cm storio kotletus. Šakute įmuškite 2 kiaušinius. Miltus supilkite į lėkštę. Kiekvieną kotletą apvoliokite miltuose ir pamirkykite kiaušinyje.
Žingsnis 3
Kepkite kepsnius orkaitėje. Kepimo skardą išklokite pergamentu ir sudėkite kotletus ant skardos. Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 25 minutėms.
Kategorijos