Kepsnys orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

Kepsnys orkaitėje

Orkaitėje kepamas jautienos kepsnys - sultingas kotletas iš maltos jautienos. Beefsteak išvertus iš anglų kalbos reiškia jautienos kepsnys. Recepte naudojama jautienos mėsa. Kad pagamintumėte maltą befsteką orkaitėje, mėsą reikia supjaustyti aštriu peiliu. Būtent susmulkinta, o ne per mėsmalę perleista mėsa sukuria unikalų patiekalo skonį. Orkaitėje keptą kepsnį galima įtraukti į dietinius valgiaraščius, nes produktas nekepamas aliejuje ir turi mažai kalorijų.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
179 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
7 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.92/5 (25 bal.)

Žingsnis 1

Kepsnys orkaitėje Žingsnis 1
Paruoškite maltą mėsą. Į gilų dubenį sudėkite smulkintą mėsą, svogūną, įmuškite 2 kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Kepsnys orkaitėje Žingsnis 2
Suformuokite kepsnius. Formuokite plokščius 0,5 cm storio kotletus. Šakute įmuškite 2 kiaušinius. Miltus supilkite į lėkštę. Kiekvieną kotletą apvoliokite miltuose ir pamirkykite kiaušinyje.

Žingsnis 3

Kepsnys orkaitėje Žingsnis 3
Kepkite kepsnius orkaitėje. Kepimo skardą išklokite pergamentu ir sudėkite kotletus ant skardos. Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 25 minutėms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, jautienos patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, pietūs, vakarienė, sezoniniai žalumynai, kepsnys, karštieji patiekalai naujiems metams, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos