Publikavimo data: 2024-04-28
Supjaustytas kepsnys
Iš jautienos sumaltas jautienos kepsnys būna labai sultingas ir tinka prie bet kokio garnyro, pagaminto iš natūralių ingredientų. Klasikinis kepsnio receptas atkeliavo iš XVIII a. Anglijos. Nuo to laiko smulkinto kepsnio receptas nedaug pasikeitė, o smulkintas kepsnys primena kotletus. Prieš kepant kepsnį, maltą mėsą reikia gerai išmušti, kad kepant keptuvėje ji gerai išlaikytų formą.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Mėsą susmulkinkite peiliu. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Įberkite druskos ir pipirų. Maltinukus gerai išminkykite ir išsukite. Dėkite faršą į šaldytuvą 15-30 minučių.
Žingsnis 2
Suformuokite kepsnius. Iš 2-3 valgomųjų šaukštų maltos mėsos suformuokite rutuliuką. Lengvai paspauskite jį peilio nugarėle, kad jis būtų maždaug 1,5 cm storio. Suformuokite apvalų kepsnį. Kepkite kepsnius po 5-6 minutes iš kiekvienos pusės.
Kategorijos