Publikavimo data: 2024-04-28
Kepsnys su kiaušiniu ir bulvių užtepėle
Kepsnys su kiaušiniu yra originalus patiekalas, gimęs Prancūzijoje ir paplitęs visame pasaulyje. Kepsnys su kiaušiniu originalus tuo, kad kiaušinis kepamas be lukšto. Šiam patiekalui reikia tik šviežių, ne senesnių kaip 3 dienų kiaušinių. Todėl pageidautina jų pirkti ūkininkų turguje. Gamindami kiaušinį nenaudokite druskos, ji neleidžia baltymui suirti. Actas, priešingai, pagerina procesą.
Žingsnis 1
Paruoškite kepsnį. Maltą mėsą apskrudinkite pakeldami ir stipriai trenkdami į stalą ar dubenį. Tai būtina, kad ji būtų elastinga. Mėsą pasūdykite, papipirinkite ir išmaišykite. Suformuokite kepsnius, sudėkite į plokščią lėkštę, uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 15 minučių. Išimkite kepsnius ir patepkite alyvuogių aliejumi. Įkaitinkite grilio keptuvę ir kepkite kepsnius po 5 minutes iš kiekvienos pusės. Perkelkite į lėkštę, aptepkite trupučiu sviesto ir uždengę folija palaikykite 5 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite bulvių užtepėlę. Dubenyje sumaišykite grietinėlę su pienu, muskato riešutu, druska ir pipirais, sudėkite česnaką ir išmaišykite. Ištepkite formą augaliniu aliejumi. Išdėliokite du sluoksnius bulvių, užpilkite padažu, vėl išdėliokite sluoksnius ir vėl užpilkite. Procesą kartokite, kol baigsis maistas. Uždenkite formą folija, dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 45-55 minutes. Paruoštą gratiną palikite 10-15 minučių pastovėti po folija.
Žingsnis 3
Paruoškite plaktą kiaušinį. Užvirkite 3 litrus vandens. Įpilkite 2 valgomuosius šaukštus acto. Atsargiai įmuškite kiaušinį į lėkštę. Vanduo puode neturi užvirti, turi būti labai maža kaitra, kad būtų palaikoma temperatūra. Lėtai maišykite vandenį puode, kad susidarytų sūkurys, ir atsargiai į sūkurio centrą įmuškite kiaušinį. Virkite 3 minutes. Atsargiai ištraukite į lėkštę su dantytu šaukštu.
Kategorijos