Publikavimo data: 2024-06-08
Kepta bagetė
Tie, kuriems iš vakaro liko pjaustytos duonos, turėtų pasinaudoti šiuo keptos bagetės receptu. Skrebučiai keptuvėje iškepa vos per 10 minučių, dar 5 minutes reikės ruošti česnakinį aliejų. Be česnakų, į patiekalą galite dėti bet kokių prieskonių ir prieskoninių žolelių. Svarbiausia laikytis saiko, kad keptos duonos skonis pasirodytų ne per sodrus. Jei česnakus perkate parduotuvėje, rinkitės sausas ir tankias galvutes. Kulinarai pataria naudoti smulkius česnakus, nes jie turi subtilesnį skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite česnakų aliejų. Į keptuvę įpilkite pusę aliejaus, įkaitinkite, sudėkite pusę česnako skiltelių. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol paruduos, apie 2 minutes. Tada apverskite skilteles į kitą pusę ir kepkite tiek pat laiko. Po to česnakus išimkite iš keptuvės.
Žingsnis 2
Apkepkite bagetę. Dėkite bagetės griežinėlius į keptuvę su česnakiniu aliejumi, įkaitinkite iki didžiausios ugnies ir kepkite, kol paruduos (3-4 min.). Tada apverskite į kitą pusę ir kepkite dar kelias minutes. Tą pačią procedūrą pakartokite su likusiais produktais.
Kategorijos