Publikavimo data: 2024-06-08
Kepta bagetė
Kepta bagetė - puiki įprastų sumuštinių alternatyva. Jei turite laiko, bagetę galite išsikepti patys. Tačiau daug patogiau naudoti parduotuvėje pirktą. Rinkdamiesi šviežią duoną atkreipkite dėmesį į plutą - ji turi būti stora, traški ir rudi. Jei gaminio viršus nusilupęs, geriau atsisakyti jo pirkti. Bagetę galima kepti su įvairiais įdarais. Dažniausiai naudojamas sūris. Geriau imti kietųjų rūšių, pavyzdžiui, rusišką arba olandišką sūrį.
Žingsnis 1
Paruoškite duoną. Bagetę supjaustykite riekelėmis šiek tiek įstrižai. Gerai ištepkite aliejumi ir sudėkite ant kepimo skardos. Leiskite riekelėms šiek tiek pamirkti.
Žingsnis 2
Kol duona mirko svieste, paruoškite įdarą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite majonezą, itališkas žoleles, krapus ir česnaką.
Žingsnis 3
Iškepkite bagetę. Ant bagetės riekelių išdėliokite pomidorų griežinėlius, tada ant česnakų užtepėlės dėkite sūrio griežinėlius. Dėkite į orkaitę 15 minučių.
Kategorijos