Publikavimo data: 2024-06-08
Kepta bulvių košė
Kepta bulvių košė yra sotus ir paprastas patiekalas. Dažniausiai bulvės kepamos su sūriu arba malta mėsa. Tiems, kurie nori įvairovės, tikriausiai pravers keptų bulvių košės su vištienos kepenėlėmis receptas. Šis subproduktas yra sveikas mėsos delikatesas, kuriame gausu vitaminų A ir C, jodo ir folio rūgšties. Be to, vištienos kepenėlės yra lengviau virškinamos nei mėsa.
Žingsnis 1
Paruoškite kepenis. Į puodą supilkite vandenį, įberkite druskos, užvirinkite, sudėkite vištienos kepenėles ir virkite, kol išvirs, 10-15 minučių. Tada subproduktą išimkite iš puodo, šiek tiek atvėsinkite ir susmulkinkite blenderiu iki vientisos minkštos masės.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Į keptuvę įpilkite nedidelį kiekį augalinio aliejaus ir įkaitinkite. Sudėkite morkas ir svogūnus ir troškinkite ant silpnos ugnies, kol produktai suminkštės (7-10 min.).
Žingsnis 3
Sudėkite daržoves ir kepenis. Sudėkite kepenų mišinį į keptuvę su daržovėmis, pasūdykite, įdėkite grietinės ir džiovintų žolelių. Išmaišykite ir virkite 5 minutes. Tada sudėkite į dubenį ir leiskite įdarui atvėsti.
Žingsnis 4
Paruoškite bulvių košę. Bulves virkite 20-25 min. pasūdytame pasūdytame verdančiame vandenyje, kol suminkštės. Nusausinkite, įdėkite sviesto ir sutrinkite į bulvių košę. Įberkite druskos, maltų pipirų, muskato riešuto, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 5
Suformuokite apkepą ir iškepkite. Ant formos dugno paskleiskite pusę bulvių košės, išlyginkite. Ant viršaus užtepkite įdaro ir užpilkite likusia bulvių koše. Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 25-35 minutes.
Kategorijos