Publikavimo data: 2025-08-17
Kepta bulvių košė su kiaušiniu ir grietine
Oro bulvių košė su grietine ir kiaušiniais yra vienas mėgstamiausių garnyrų. Bulvių košė dar gardesnė, kai ji kepama keptuvėje augaliniame aliejuje. Bulvių košė pasidaro rusva ir įgauna ypatingą tekstūrą su traškiais gabalėliais. Šis patiekalas puikiai tinka ir vienas, ir kaip priedas prie mėsos, paukštienos ar žuvies. Būtinai patiekite bulvių košę iš viršaus. Taip patirsite didžiausią gastronominį malonumą. Pirštus laižantis gėris!
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite mažais, atsitiktiniais gabalėliais, kad jos greičiau išvirtų. Sudėkite bulves į puodą (arba puodą), užpilkite jas šaltu vandeniu ir pastatykite ant kaitlentės. Ant vidutinės ugnies virkite bulves 15-20 minučių, kol suminkštės. Bulvės turi būti šiek tiek išvirtos, bet nepervirtos!
Žingsnis 2
Nusausinkite virtas bulves. Sutrinkite jas grūstuvu. Įdėkite vištienos kiaušinį, grietinę ir druską. Viską sumaišykite. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir 5 min. kepkite bulvių košę. Turėtumėte matyti traškius, parudavusius gabalėlius.
Žingsnis 3
Skrudintą bulvių košę paskleiskite lėkštėse. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos