Kepta bulvių košė su kiaušiniu ir grietine pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Kepta bulvių košė su kiaušiniu ir grietine

Oro bulvių košė su grietine ir kiaušiniais yra vienas mėgstamiausių garnyrų. Bulvių košė dar gardesnė, kai ji kepama keptuvėje augaliniame aliejuje. Bulvių košė pasidaro rusva ir įgauna ypatingą tekstūrą su traškiais gabalėliais. Šis patiekalas puikiai tinka ir vienas, ir kaip priedas prie mėsos, paukštienos ar žuvies. Būtinai patiekite bulvių košę iš viršaus. Taip patirsite didžiausią gastronominį malonumą. Pirštus laižantis gėris!
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
113 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.5/5 (6 bal.)

Žingsnis 1

Kepta bulvių košė su kiaušiniu ir grietine Žingsnis 1
Bulves supjaustykite mažais, atsitiktiniais gabalėliais, kad jos greičiau išvirtų. Sudėkite bulves į puodą (arba puodą), užpilkite jas šaltu vandeniu ir pastatykite ant kaitlentės. Ant vidutinės ugnies virkite bulves 15-20 minučių, kol suminkštės. Bulvės turi būti šiek tiek išvirtos, bet nepervirtos!

Žingsnis 2

Kepta bulvių košė su kiaušiniu ir grietine Žingsnis 2
Nusausinkite virtas bulves. Sutrinkite jas grūstuvu. Įdėkite vištienos kiaušinį, grietinę ir druską. Viską sumaišykite. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir 5 min. kepkite bulvių košę. Turėtumėte matyti traškius, parudavusius gabalėlius.

Žingsnis 3

Kepta bulvių košė su kiaušiniu ir grietine Žingsnis 3
Skrudintą bulvių košę paskleiskite lėkštėse. Paruošta. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, garnyrai, įspūdingas receptas, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, bulvių sezonas, bulvių patiekalai, bulvių košė, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis

Kategorijos