Publikavimo data: 2025-08-19
Kepta bulvių košė su svogūnais
Erdvi, kreminė bulvių košė, kepta su kvapniais svogūnais - neįtikėtinai skanus patiekalas! Jį paruošti gana paprasta, todėl su juo gali susidoroti net pradedantis virėjas. Kadangi bulvių košė kepama su svogūnais keptuvėje, ji būna rudai rusva. Tokia bulvių košė bus puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei. Patiekite ją kartu su mėsos kepsniu arba kepta žuvimi, taip pat minkšta duona ir šviežių daržovių salotomis.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite mažais, atsitiktiniais gabalėliais, kad jos greičiau išvirtų. Sudėkite bulves į puodą (arba puodą), užpilkite jas šaltu vandeniu ir pastatykite ant kaitlentės. Ant vidutinės ugnies virkite bulves 15-20 minučių, kol suminkštės. Bulvės turi būti šiek tiek išvirtos, bet nepervirtos!
Žingsnis 2
Nusausinkite virtas bulves. Sutrinkite jas trintuvu. Įpilkite grietinėlės, druskos ir maltų juodųjų pipirų. Viską išmaišykite.
Žingsnis 3
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite svogūnus 8-10 minučių, kol taps skaidrūs ir auksiniai. Tada į keptuvę sudėkite bulvių košę, išmaišykite ir kepkite kartu dar 5 minutes.
Žingsnis 4
Iškeptą bulvių košę išdėliokite lėkštėse ir papuoškite vyšniniais pomidorais. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos