Kepta jūrų lydekos receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Kepta jūrų lydekos receptas

Sakoma, kad jūros lydekos yra populiariausia žuvis Ispanijoje ir Portugalijoje. Tai nenuostabu: šiose šalyse gyvena daug ilgaamžių žmonių, o jūros lydekos yra tiesiog sudarytos iš sveikų medžiagų. Kad išsaugotume kuo daugiau naudingų medžiagų, nusprendėme ją kepti folijoje. Orkaitėje kepta jūros lydekos mėsa bus dar skanesnė ir sultingesnė, jei ją papildysite prieskoninėmis žolelėmis ir suteiksite lengvą citrusinių vaisių natą, ką ir padarėme pagal šį nuoseklų receptą.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
125 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, žuvis
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.57/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepta jūrų lydekos receptas Žingsnis 1
Žuvį nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu, citriną supjaustykite žiedais ir ištirpinkite sviestą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir paruoškite foliją.

Žingsnis 2

Kepta jūrų lydekos receptas Žingsnis 2
Padarykite nedidelius įpjovimus jūros lydekos odoje iš abiejų pusių, patepkite sviestu ir pabarstykite druska. Apibarstykite citrinos žiedais, čiobreliais ir rozmarinais. Žuvį suvyniokite į foliją, padėkite ant kepimo skardos ir 20 minučių pašaukite į orkaitę.

Žingsnis 3

Kepta jūrų lydekos receptas Žingsnis 3
Padarykite dvigubą folijos voką, kad kepant neišbėgtų sultys.

Žingsnis 4

Kepta jūrų lydekos receptas Žingsnis 4
Paruoštą žuvį pagardinkite pipirais ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos