Publikavimo data: 2024-02-04
Kepta jūrų lydekos receptas
Sakoma, kad jūros lydekos yra populiariausia žuvis Ispanijoje ir Portugalijoje. Tai nenuostabu: šiose šalyse gyvena daug ilgaamžių žmonių, o jūros lydekos yra tiesiog sudarytos iš sveikų medžiagų. Kad išsaugotume kuo daugiau naudingų medžiagų, nusprendėme ją kepti folijoje. Orkaitėje kepta jūros lydekos mėsa bus dar skanesnė ir sultingesnė, jei ją papildysite prieskoninėmis žolelėmis ir suteiksite lengvą citrusinių vaisių natą, ką ir padarėme pagal šį nuoseklų receptą.
Žingsnis 1
Žuvį nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu, citriną supjaustykite žiedais ir ištirpinkite sviestą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir paruoškite foliją.
Žingsnis 2
Padarykite nedidelius įpjovimus jūros lydekos odoje iš abiejų pusių, patepkite sviestu ir pabarstykite druska. Apibarstykite citrinos žiedais, čiobreliais ir rozmarinais. Žuvį suvyniokite į foliją, padėkite ant kepimo skardos ir 20 minučių pašaukite į orkaitę.
Žingsnis 3
Padarykite dvigubą folijos voką, kad kepant neišbėgtų sultys.
Žingsnis 4
Paruoštą žuvį pagardinkite pipirais ir patiekite.
Kategorijos