Publikavimo data: 2025-08-18
Kepta lašišos filė terina su parmezanu
Skanus troškinys iš daržovių pagrindo ir mėsos įdaro - puikus karštas pagrindinis patiekalas bet kokioms šventėms ar šeimos pietums ar vakarienei. Parmezano sūris suteikia sūrio ir pikantiško poskonio. Dėl prieskonių mėsa tampa labai sultinga ir pikantiška.
Žingsnis 1
Į maltą mėsą įmaišykite grietinėlę, 3 kiaušinius, želatiną, ožkos sūrį ir druską. Viską gerai išmaišykite. Atskirame dubenyje sumaišykite tarkuotas morkas, suberkite smulkiai supjaustytus krapus, parmezaną, petražoles, 2 kiaušinius, miltus ir viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Keptuvėje svieste apkepkite svogūnų griežinėlius, kol jie taps auksinės spalvos. Tada į svogūnus suberkite smulkintus špinatus ir troškinkite apie 3 minutes. Tada sudėkite teriną.
Žingsnis 3
Stačiakampę formą išklokite kepimo pergamentu taip, kad kraštai liktų žemyn. Ant formos dugno ir šonų užberkite sūrio ir morkų mišinio. Į formos vidurį sudėkite pusę maltos žuvies ir švelniai sutrinkite jos paviršių.
Žingsnis 4
Ant viršaus tolygiai paskleiskite špinatus, tada tolygiai paskleiskite likusį tarkuotą ožkos sūrį. Tada ant viršaus uždėkite likusią maltą mėsą. Uždenkite teriną pergamentu, uždengiančiu kraštus, ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 50-60 minučių.
Kategorijos