Publikavimo data: 2024-05-26
Kepta lazanija
"Karštos lėkštės", "žirnių krosnelė" - štai ką graikiškai reiškia žodis "lasana" (lazanija). Būtent Graikiją daugelis istorikų vadina šio patiekalo gimtine, nors visuotinai pripažįstama, kad lazanija yra tradicinis itališkas patiekalas. Šiaip ar taip, lazanija yra labai skanus, sotus, švelnus ir, svarbiausia, paprastas patiekalas. Juolab kad lėkštės jam paruošti parduodamos beveik kiekvienoje parduotuvėje. Šio sluoksniuotos tešlos patiekalo akcentas - aštrus pomidorų padažas, kuris ruošiamas iš pačių prieinamiausių produktų.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Sumaišykite parmezaną, rikotą, bazilikus ir plaktą kiaušinį. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sumaišykite pomidorų pastą su alyvuogių aliejumi, grybais, raudonėliais.
Žingsnis 3
Iškepkite lazaniją. Lazanijos lakštus virkite 2-3 minutes. Padėkite 4 iš jų ant aliejumi išteptos formos dugno. Uždenkite ¼ sūrio, kiaušinių ir bazilikų įdaro ir užpilkite ¼ padažo. Pakartokite sluoksnius ta pačia seka. Paskutinį lazanijos lakštą, kuris bus ant viršaus, pabarstykite tarkuota mocarela. Kepkite 180-190 laipsnių temperatūros orkaitėje 25-30 minučių, kol paruduos.
Kategorijos