Publikavimo data: 2024-03-30
Kepta lydeka grietinėje su bulvėmis
Mėta yra viena sveikiausių žuvų rūšių. Reguliarus jos vartojimas padeda palaikyti širdies veiklą ir mažinti svorį. Mėtų grietinėje su morkomis orkaitėje receptas yra vienas paprasčiausių. Raktas į sėkmę - tinkamai parinkta menkė. Šviežios žuvies oda turi būti šviesi, be pažeidimų, ledo kiekis minimalus.
Žingsnis 1
Paruoškite kepinius. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite svogūną ir morkas, kepkite, kol taps auksinės spalvos, apie 5-7 minutes.
Žingsnis 2
Marinuokite žuvį. Giliame inde sumaišykite keptas daržoves, grietinę, druską ir pipirus. Sudėkite bulvių gabalėlius ir gerai išmaišykite. Išdėliokite lašišų filė ant kepimo skardos, prieš tai ją uždengę folija. Žuvį užpilkite grietinės mišiniu. Palikite 30 minučių.
Žingsnis 3
Kepkite lašišų filė orkaitėje su morkomis. Įdėkite kepimo skardą su marinuota žuvimi į iki 180 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 minučių.
Kategorijos