Kepta lydeka grietinėje su bulvėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-30

Kepta lydeka grietinėje su bulvėmis

Mėta yra viena sveikiausių žuvų rūšių. Reguliarus jos vartojimas padeda palaikyti širdies veiklą ir mažinti svorį. Mėtų grietinėje su morkomis orkaitėje receptas yra vienas paprasčiausių. Raktas į sėkmę - tinkamai parinkta menkė. Šviežios žuvies oda turi būti šviesi, be pažeidimų, ledo kiekis minimalus.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
68 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
9 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, žuvis
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepta lydeka grietinėje su bulvėmis Žingsnis 1
Paruoškite kepinius. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite svogūną ir morkas, kepkite, kol taps auksinės spalvos, apie 5-7 minutes.

Žingsnis 2

Kepta lydeka grietinėje su bulvėmis Žingsnis 2
Marinuokite žuvį. Giliame inde sumaišykite keptas daržoves, grietinę, druską ir pipirus. Sudėkite bulvių gabalėlius ir gerai išmaišykite. Išdėliokite lašišų filė ant kepimo skardos, prieš tai ją uždengę folija. Žuvį užpilkite grietinės mišiniu. Palikite 30 minučių.

Žingsnis 3

Kepta lydeka grietinėje su bulvėmis Žingsnis 3
Kepkite lašišų filė orkaitėje su morkomis. Įdėkite kepimo skardą su marinuota žuvimi į iki 180 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos