Publikavimo data: 2024-05-25
Kepta manų kruopų košė
Iš manų kruopų galima pagaminti daugybę įvairių patiekalų. Vien manų kruopų receptų nesuskaičiuosite. Tačiau nuo vaikystės visi esame pripratę prie klasikinės manų kruopų košės, dažnai nelabai skanios ir net su gumuliukais. Siūlome jums permąstyti gerai pažįstamą patiekalą ir pasigaminti kažką nuostabaus ir neįprasto: košę iš skrudintų manų kruopų su riešutais ir kokoso drožlėmis. Patiekalas išeis įdomus savo skoniu ir tekstūra. Svarbiausias akcentas - šafranas, kuris suteikia košei pikantiškų natų ir ryškią auksinę spalvą.
Žingsnis 1
Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir suberkite manų kruopas. Keletą minučių kepkite manų kruopas sausoje keptuvėje, retkarčiais pamaišydami mentele.
Žingsnis 2
Kai manų kruopos taps lengvai auksinės spalvos ir aromatingos, suberkite anakardžius, kokoso drožles ir šafraną. Išmaišykite ir kepkite dar kelias minutes. Manų kruopos turėtų įgauti intensyvesnę auksinę spalvą, o riešutai ir drožlės turėtų šiek tiek paruduoti. Sumažinkite kaitrą.
Žingsnis 3
Į keptuvę įpilkite stiklinę vandens. Nuolat maišykite, kad nesusidarytų gumuliukų.
Žingsnis 4
Virkite košę 5-7 minutes ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Įberkite druskos, cukraus ir sviesto.
Žingsnis 5
Išmaišykite košę ir nukelkite nuo ugnies. Paruošta.
Žingsnis 6
Į lėkštę sudėkite manų košę ir pagal skonį papuoškite anakardžių riešutais ir kokoso drožlėmis. Mėgaukitės!
Kategorijos