Kepta menkė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-25

Kepta menkė

Viena skaniausių jūros žuvų yra menkė. Keptuvėje su svogūnais miltuose keptos menkės paruošimas nereikalauja daug pastangų. Dietinė menkės filė išlaiko savo skonį ir aromatą, jei žuvį kepsite tiesiog apvolioję gabalėlius augaliniame aliejuje ir prieskoniuose. Šviežia žuvis neturėtų būti drumstų akių, netvirtos tekstūros, dėmių, nemalonaus kvapo, įbrėžimų. Biudžetinis ir paprastas menkės receptas keptuvėje patiks kiekvienam!
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
108 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
8 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, žuvis
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.08/5 (25 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepta menkė Žingsnis 1
Iškepkite menkę. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Aliejus turi būti labai gerai įkaitęs. Menkės filė apvoliokite miltuose ir dėkite į keptuvę. Kepkite ant vidutinės ugnies po 5 minutes iš kiekvienos pusės. Sudėkite svogūnus, uždenkite dangčiu. Kepkite dar 8-10 minučių. Kepkite be dangčio ant silpnos ugnies dar 5 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos