Publikavimo data: 2024-03-25
Kepta menkė
Viena skaniausių jūros žuvų yra menkė. Keptuvėje su svogūnais miltuose keptos menkės paruošimas nereikalauja daug pastangų. Dietinė menkės filė išlaiko savo skonį ir aromatą, jei žuvį kepsite tiesiog apvolioję gabalėlius augaliniame aliejuje ir prieskoniuose. Šviežia žuvis neturėtų būti drumstų akių, netvirtos tekstūros, dėmių, nemalonaus kvapo, įbrėžimų. Biudžetinis ir paprastas menkės receptas keptuvėje patiks kiekvienam!
Žingsnis 1
Iškepkite menkę. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Aliejus turi būti labai gerai įkaitęs. Menkės filė apvoliokite miltuose ir dėkite į keptuvę. Kepkite ant vidutinės ugnies po 5 minutes iš kiekvienos pusės. Sudėkite svogūnus, uždenkite dangčiu. Kepkite dar 8-10 minučių. Kepkite be dangčio ant silpnos ugnies dar 5 minutes.
Kategorijos