Kepta menkė grietinės ir majonezo padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-30

Kepta menkė grietinės ir majonezo padaže

Šis patiekalas yra du viename: švelni ir sultinga žuvis ir karštas garnyras su padažu. Pagal receptą kepta menkė su bulvėmis verdama grietinės ir majonezo padaže su prieskoniais. Šis patiekalas papuoš šventinį stalą ir sutaupys laiko. Polinezas yra liesa žuvis, todėl kartais kepant kyla pavojus ją perkepti. Kad taip nenutiktų, rinkitės grietinę ir majonezą su dideliu riebalų kiekiu. Jei įmanoma, pirkite naminės kaimiškos grietinės.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
114 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
7 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, žuvis, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepta menkė grietinės ir majonezo padaže Žingsnis 1
Paruoškite žuvį ir bulves. Žuvį supjaustykite 5 cm pločio gabalėliais. Bulves supjaustykite mažais gabalėliais. Poliaką sudėkite į gilų dubenį, įberkite kario ir kitų prieskonių, taip pat druskos ir pipirų. Sumaišykite su grietine ir majonezu. Išmaišykite ir palikite 20 minučių. Polinezą sudėkite į dubenį su bulvėmis. Leiskite bulvėms visiškai pasidengti marinatu.

Žingsnis 2

Kepta menkė grietinės ir majonezo padaže Žingsnis 2
Iškepkite žuvį. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Dubens turinį sudėkite į augaliniu aliejumi išteptą kepimo formą. Kepkite indą orkaitėje 40 minučių. Paragaukite, ar bulvės yra paruoštos. Jei jos vis dar kietos, uždenkite folija ir kepkite, kol suminkštės. Bulves išdėliokite į serviravimo lėkštes ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos