Publikavimo data: 2024-03-30
Kepta menkė grietinės ir majonezo padaže
Šis patiekalas yra du viename: švelni ir sultinga žuvis ir karštas garnyras su padažu. Pagal receptą kepta menkė su bulvėmis verdama grietinės ir majonezo padaže su prieskoniais. Šis patiekalas papuoš šventinį stalą ir sutaupys laiko. Polinezas yra liesa žuvis, todėl kartais kepant kyla pavojus ją perkepti. Kad taip nenutiktų, rinkitės grietinę ir majonezą su dideliu riebalų kiekiu. Jei įmanoma, pirkite naminės kaimiškos grietinės.
Žingsnis 1
Paruoškite žuvį ir bulves. Žuvį supjaustykite 5 cm pločio gabalėliais. Bulves supjaustykite mažais gabalėliais. Poliaką sudėkite į gilų dubenį, įberkite kario ir kitų prieskonių, taip pat druskos ir pipirų. Sumaišykite su grietine ir majonezu. Išmaišykite ir palikite 20 minučių. Polinezą sudėkite į dubenį su bulvėmis. Leiskite bulvėms visiškai pasidengti marinatu.
Žingsnis 2
Iškepkite žuvį. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Dubens turinį sudėkite į augaliniu aliejumi išteptą kepimo formą. Kepkite indą orkaitėje 40 minučių. Paragaukite, ar bulvės yra paruoštos. Jei jos vis dar kietos, uždenkite folija ir kepkite, kol suminkštės. Bulves išdėliokite į serviravimo lėkštes ir patiekite.
Kategorijos