Kepta menkės filė receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-03

Kepta menkės filė receptas

Kepta menkės filė paruošiama labai paprastai. Jos mėsoje yra baltymų ir aminorūgščių, todėl ji puikiai tinka visiems, kurie rūpinasi tinkama mityba. Traški aromatinga plutelė pavers patiekalą vakarėlio stalo puošmena arba padės paįvairinti įprastą vakarienę. Norint paruošti menkės filė pagal šį receptą, nereikės ilgai stovėti prie viryklės.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
225 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
17 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, žuvis, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.87/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepta menkės filė receptas Žingsnis 1
Paruoškite visus recepte išvardytus ingredientus. Nuplaukite menkės filė, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir, jei reikia, pašalinkite kaulus ir žvynus. Įkaitinkite orkaitę iki 180⁰C temperatūros.

Žingsnis 2

Kepta menkės filė receptas Žingsnis 2
Supjaustykite filė kąsnio dydžio gabalėliais. Kuo plokštesni gabaliukai, tuo tolygiau jie iškeps.

Žingsnis 3

Kepta menkės filė receptas Žingsnis 3
Dubenyje sumaišykite miltus ir prieskonius. Kiekvieną menkės gabalėlį gerai apvoliokite miltų mišinyje.

Žingsnis 4

Kepta menkės filė receptas Žingsnis 4
Į dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir suplakite šakute arba plaktuvu.

Žingsnis 5

Kepta menkės filė receptas Žingsnis 5
Menkės gabalėlius pamerkite į kiaušinio mišinį ir apvoliokite džiūvėsėliuose.

Žingsnis 6

Kepta menkės filė receptas Žingsnis 6
Kepimo skardą išklokite pergamentu. Sudėkite menkės gabalėlius ant pergamento, apšlakstykite augaliniu aliejumi. Kepkite orkaitėje 25-30 min. 180⁰C temperatūroje.

Žingsnis 7

Kepta menkės filė receptas Žingsnis 7
Menkė paruošta. Išdėliokite žuvį į lėkštes ir patiekite su mėgstamu padažu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos