Publikavimo data: 2024-01-03
Kepta menkės filė receptas
Kepta menkės filė paruošiama labai paprastai. Jos mėsoje yra baltymų ir aminorūgščių, todėl ji puikiai tinka visiems, kurie rūpinasi tinkama mityba. Traški aromatinga plutelė pavers patiekalą vakarėlio stalo puošmena arba padės paįvairinti įprastą vakarienę. Norint paruošti menkės filė pagal šį receptą, nereikės ilgai stovėti prie viryklės.
Žingsnis 1
Paruoškite visus recepte išvardytus ingredientus. Nuplaukite menkės filė, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir, jei reikia, pašalinkite kaulus ir žvynus. Įkaitinkite orkaitę iki 180⁰C temperatūros.
Žingsnis 2
Supjaustykite filė kąsnio dydžio gabalėliais. Kuo plokštesni gabaliukai, tuo tolygiau jie iškeps.
Žingsnis 3
Dubenyje sumaišykite miltus ir prieskonius. Kiekvieną menkės gabalėlį gerai apvoliokite miltų mišinyje.
Žingsnis 4
Į dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir suplakite šakute arba plaktuvu.
Žingsnis 5
Menkės gabalėlius pamerkite į kiaušinio mišinį ir apvoliokite džiūvėsėliuose.
Žingsnis 6
Kepimo skardą išklokite pergamentu. Sudėkite menkės gabalėlius ant pergamento, apšlakstykite augaliniu aliejumi. Kepkite orkaitėje 25-30 min. 180⁰C temperatūroje.
Žingsnis 7
Menkė paruošta. Išdėliokite žuvį į lėkštes ir patiekite su mėgstamu padažu.
Kategorijos