Publikavimo data: 2024-06-22
Kepta moliūgų tyrė
Viena iš įsimintinų rudens švenčių yra Helovinas. Jis, kaip ir pats ruduo, dovanoja mums ryškias spalvas. Pagrindinis šios dienos simbolis visada buvo moliūgas. Tačiau iš jo galima ne tik išpjaustyti figūrėles, bet ir paruošti subtilią moliūgų tyrę. Šios daržovės nauda labai didelė. Moliūguose yra daug mikroelementų, ypač geležies. O beta karoteno yra kelis kartus daugiau nei morkose! Moliūgų minkštimas gerai virškinamas žarnyne ir greitina medžiagų apykaitą. Štai kodėl moliūgų tyrė yra geros mitybos patiekalas!
Žingsnis 1
Moliūgą supjaustykite į kelias dalis ir sudėkite į kepimo indą odele į apačią. Kepkite orkaitėje 50 minučių 180 C temperatūroje.
Žingsnis 2
Iškepusį moliūgą palikite atvėsti. Tuomet nuo gabalėlių pašalinkite odelę ir minkštimą sudėkite į trintuvą. Įpilkite pieno, druskos, maltų juodųjų pipirų ir kario. Kruopščiai sumalkite moliūgo minkštimą iki tyrės. Pageidautina, kad tyrė būtų be gumulėlių.
Žingsnis 3
Sudėkite moliūgų tyrę į lėkštę ir patiekite. Paruošta!
Kategorijos