Kepta plekšnė receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Kepta plekšnė receptas

Šiam receptui pasirinkome plekšnių mėsą: ji stebėtinai skani, švelni ir sultinga, tačiau turi vieną niuansą - specifinį kvapą. Norint jo atsikratyti, pakanka žuvį kruopščiai nuvalyti, išimti vidų ir gerai nuplauti. Plekšnės verdamos, kepamos, troškinamos, įdarytos, bet mes nusprendėme kepti, nes taip išsaugomos visos jos sultys ir naudingosios medžiagos.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
728 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, žuvis
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.67/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepta plekšnė receptas Žingsnis 1
Išvalykite plekšnes, išimkite vidų ir galvą. Gerai nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Supjaustykite citriną pusžiedžiais ir įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.

Žingsnis 2

Kepta plekšnė receptas Žingsnis 2
Pabarstykite plekšnę druska ir pipirais iš išorės ir iš vidaus.

Žingsnis 3

Kepta plekšnė receptas Žingsnis 3
Kepimo skardą išklokite folija, sudėkite ant jos žuvį oda į viršų, padarykite įpjovas ir įdėkite į jas citrinos griežinėlius. Ant žuvies viršaus uždėkite sviesto griežinėlių, suvyniokite į foliją ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30-40 min.

Žingsnis 4

Kepta plekšnė receptas Žingsnis 4
Patiekite virtą plekšnę su mėgstamu garnyru.Apšlakstykite paruoštą žuvį citrinos sultimis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos