Publikavimo data: 2024-02-04
Kepta plekšnė receptas
Šiam receptui pasirinkome plekšnių mėsą: ji stebėtinai skani, švelni ir sultinga, tačiau turi vieną niuansą - specifinį kvapą. Norint jo atsikratyti, pakanka žuvį kruopščiai nuvalyti, išimti vidų ir gerai nuplauti. Plekšnės verdamos, kepamos, troškinamos, įdarytos, bet mes nusprendėme kepti, nes taip išsaugomos visos jos sultys ir naudingosios medžiagos.
Žingsnis 1
Išvalykite plekšnes, išimkite vidų ir galvą. Gerai nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Supjaustykite citriną pusžiedžiais ir įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Pabarstykite plekšnę druska ir pipirais iš išorės ir iš vidaus.
Žingsnis 3
Kepimo skardą išklokite folija, sudėkite ant jos žuvį oda į viršų, padarykite įpjovas ir įdėkite į jas citrinos griežinėlius. Ant žuvies viršaus uždėkite sviesto griežinėlių, suvyniokite į foliją ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30-40 min.
Žingsnis 4
Patiekite virtą plekšnę su mėgstamu garnyru.Apšlakstykite paruoštą žuvį citrinos sultimis.
Kategorijos